29. 8. 2018

Novinka pod lupou: Lodge 49 (AMC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Lodge 49
Žánr Drama, Komedie
Stanice AMC
Premiéra 6. 8. 2018
Vysílání pondělí, 20:00
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Dud je nenapravitelný optimistický bývalý surfer, který po smrti svého otce a rozpadu rodinného podniku jen těžko drží hlavu nad vodou. Dud se jednoho dne ocitne na prahu zchátralého domu místního bratrstva, kde mu otevře neúspěšný obchodník Ernie a přivítá ho do světa levného piva, pevného přátelství a slibu záhady, která může, ale nemusí pomoct Dudovi vydat se na cestu k nápravě idylického života, o který přišel.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tento názor se mi moc psát nechce. Asi je to hlavně proto, že ani netuším, co mám k seriálu vlastně říct. Vím, že o Lodge 49 se mluvilo už delší dobu. Schválně jsem se vyhýbala jakýmkoliv informacím, ale tak nějak podvědomě jsem čekala něco ve stylu Castle Rock – spousta mysteriózna, tajemna… Nakonec je z toho ale jen nudné drama s komediálními prvky, otravnými postavami a průměrným herectvím.

Troufám si říct, že v tomto kousku AMC nenajde nový seriál, který by mu vyhrával ceny. Nemá totiž nic, čím by dokázal zaujmout. Jistě, je šance, že za pár let si všichni budete u mého názoru ťukat na čelo, protože půjde o další pecku ve stylu Breaking Bad či Mad Men, ale já si prostě po zhlédnutí pilotu myslím, že tady žádný potenciál není.

Pokud jsem to správně pochopila, jsou tady dvě hlavní postavy, které asi budou nějak propojené. Původně jsem myslela, že se tam stane něco osudového, ale po pilotu to tak moc nevypadá – spíš se prostě jen potkali v bratrstvu a tím to hasne. Ani jeden z těchto mužů není pro mě zajímavý. Mladší hrdina je typický povaleč, který svádí své neúspěchy na všechno ostatní, ale nedokáže se kriticky podívat sám na sebe. Jak to říkal ten stařík? Nebojím se, tvoje ségra to za tebe zase všechno zaplatí jako vždycky. To je smutný přístup… nehledě na to, že tu půjčku zase podepsal. Kdyby se na něj alespoň dalo dívat, ale ani herec není nic moc, alespoň můj vkus se tomuto bezdomoveckému trosečnickému zarostlému stylu ani vzdáleně neblíží.

První epizoda se táhla a po jejím zhlédnutí ani přesně nedokážu říct, o čem to vlastně celé je. Sledujeme hrdinu, jak se potlouká v obchodě s donuty, a pak chce vstoupit ke staříkům do spolku, jen aby měl kde spát. To je všechno, nedokážu si představit, jak budou vypadat další epizody. Ale zcela jistě si dokážu představit, že už se na žádné další epizody nikdy nepodívám.
  • pomalé tempo
  • nesympatické postavy
  • nemá to žádný příběh
20 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu