25. 6. 2018

Novinka pod lupou: Kadeřnictví (Stream.cz)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Kadeřnictví
Žánr Komedie / Webseriál
Stanice Stream.cz
Premiéra 14. 5. 2018
Vysílání celá série je venku
Délka pilotu 6 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Zuzana ve svém malém kadeřnictví na rušné ulici zaměstnává několik generací žen – od starší experimentátorky Mariky, přes upovídanou modelku Lucku, věčnou smolařku Radku, ztřeštěnou nehtařku Nelu až po novopečenou posilu v podobě své nezávislé vnučky Anety, které pravidelně chodí radit všeznalkyně Gita. V kadeřnictví se střídají klienti ze všech možných sociálních vrstev. Mladí i staří, bohatí i chudí, muži i ženy, děti i studenti. A protože směna je dlouhá, Zuzana se nebojí svých mladších kolegyň i zákazníků ptát na ty „nejzávažnější“ životní otázky. Ať jsou jakkoliv bláznivé.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Dívala jsem se na hodnocení seriálu a nic moc. Upřímně mi to zase tak špatné nepřišlo. Jistě, nejde o nic světoborného a humor je dost průměrný. Ale myslím, že pracující maminy nebo babičky tento seriál může potěšit. Je takový ze života, hlavní hrdinky jsou maximální drbny a v práci probírají první poslední. Přijde mi to hodně reálné, když si vzpomenu na to, jak fungoval náš téměř ryze ženský kolektiv na soudě, nebo třeba i Kaufland, kde jsem za mých mladých let brigádničila a kde taky většinu zaměstnanců tvořily baby.

Stream se netají tím, na koho seriál cílí, což ostatně poznáte i při samotném sledování. Buď vám do noty sedne, nebo na něj okamžitě budete alergičtí. Postavy jsou klišoidní a neoriginální, ale občas se jim nějaká ta hláška povede. Neoblíbila jsem si nikoho, nikdo mi vyloženě nelezl na nervy, snad možná majitelka kadeřnictví, která svou andělskou povahou raději potopí podnik, než aby někomu řekla ne, což nedokážu osobně pochopit.

Epizoda je krátká a navíc utíká rychle, takže předpokládám, že to tak bude i s celým seriálem. Je to taková jednohubka na tři hodiny odpoledne po práci, kdy můžete zapomenout na své starosti a sledovat kvákání multigeneračních slepic o ničem. I tohle může být pro někoho relax, já bych třeba na celou sérii klidně koukla. Samozřejmě, že po jejím odsledování bych ihned zapomněla, co se tam dělo, ale během té doby by mi to oči ani uši netrhalo.

Jen co mi přišlo trošku blbé, že (minimálně v prvním díle) to bylo jen o pracovnicích. Zákaznice tam byly jen kvůli svým vlasům, ale ani jedna nikdy nepípla a nezapojila se do rozhovoru… prostě naprosto nereálné, takhle to u kadeřnice rozhodně nechodí :-) Ne ve 100 % případů.
  • ženská drbárna pro vymytí mozku a odpočinek od běžného života
  • utíká to jako voda
  • průměrné postavy
  • vtipy často sklouzávají do trapnosti
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Destinytte

Destinytte

Možná u toho budu muset zapnout vysavač. :D
před 5 roky
Lucyen

Lucyen

je to totální odpad a názory jednotlivých žen jsou snad psaný chlapem, jinak si to neumím vysvětlit... Jako...
před 5 roky
Fruiko

Fruiko

Proto musím na český seriály koukat s Ragelly a dávat druhou stranu mince, jinak to vždycky dopadne...
před 5 roky
Další články k tématu