28. 12. 2017

Novinka pod lupou: There's... Johnny! (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název There's… Johnny!
Žánr Komedie / Drama / Retro
Stanice Hulu
Premiéra 16. 11. 2017
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 27 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Odlehčené drama se odehrává v 70. letech v Los Angeles, kam se přestěhovala talkshow The Tonight Show z New Yorku. Hlavním hrdinou je Andy, devatenáctiletý naivní mladík, který si vyprosí práci u tohoto pořadu, v němž září moderátor Johnny Carson. Hrdina se spolu s kamarádkou Joy snaží najít smysl svého života a dokázat sobě i ostatním, že na práci u Tonight Show mají i v této době kulturní a politické revoluce.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nečekala jsem nic a dostala jsem všechno. There's Johnny je další milé překvapení letošního roku. Retro seriál mě hned u pilotu dokázal chytnout za srdce, už mám staženou celou první sérii a těším se, až si ji sjedu naráz. Ptáte se, čím že je tento seriál tak zvláštní? Ani nevím. Prostě mě dostal. Má super herce, zajímavou, leč lehce naivní zápletku a odehrává se v prostředí natáčení slavné noční talkshow, takže si to můžu klidně dosadit za Colberta, kterého sleduju, a vidím, jak to vlastně všechno vzniká, resp. vznikalo před čtyřiceti lety.

Tak nějak jsem během sledování pilotu přemýšlela, jestli je to schválně natočené tak, jak to vidím, nebo jestli jsou do příběhu zasazeny skutečné záběry z tehdejší doby, kdy show moderoval Johnny Carlson. Osobně bych tipla, že je to ta druhá možnost, protože moderátor se v pilotu objevoval pouze před kamerou, ať už měl úvodní monolog, nebo si povídal s hosty, a tyto záběry vždy byly ukázány zrnitě jako by přes televizní obrazovku, takže předpokládám, že je skutečně příběh postaven kolem toho, co se tenkrát reálně vysílalo v televizi.

Hlavní hrdina je perfektní, byl mi sympatický hned na první pohled. Jasně, je to velká maloměstská naivka, ale líbí se mi, jak je slušně vychovaný, i když si kvůli tomu z něj dělají legraci. Vždycky jsem měla slabost pro tento typ lidí a v seriálech jim fandím, i když předem vím, jak těžký život budou ve velkém městě mít. Každopádně se ho ujala Joy, která k němu výborně sedla. Herečka předvedla perfektní výkon, retro jí sedlo a celkově se role chopila tak, že jí naprosto věříte, aniž by musela přehrávat. Moc se těším, čím vším si tahle dvojice projde, protože to začínalo vypadat hodně komplikovaně už během těch 25 minut.

Pokud máte rádi noční talkshows a zajímá vás, jak takový pořad vzniká, určitě zkuste tento seriál. Hulu mám ráda čím dál tím víc a There's Johnny to jen potvrzuje. Velmi příjemné překvapení, pohodový děj, perfektní herci, výborně zvolené retro prostředí, to vše dohromady vytváří nadprůměrný kousek, u kterého se budete smát i brečet.
  • mix reality a fikce
  • herci a jejich postavy
  • prostředí noční talkshow
  • retro zasazení
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Z There's… Johnny! jde obrovská nostalgie. A vůbec nezáleží na tom, že jsem v té době, ve které se seriál odehrává, ještě nebyla hezkých pár let na světě.

Centrem dění je jistý pořad, který si oblíbil hlavní hrdina. Vzhledem k tomu, jak „zmáknuté“ podobné věci tvůrci v dnešní době mají, jsem si celou dobu nebyla jistá, jestli se jedná o záběry ze skutečného pořadu nebo jestli to na nás narafičili a záběry natočili společně se vším ostatním. Nedivila bych se ani jednomu a ani o jednom nemůžu říct, že by to bylo špatně, každopádně, jak můj výzkum (fajn, jen jsem do vyhledávání tady na Serialzone zadala „Johnny“, chápu, že tady by na slovo „výzkum“ nestačily ani patnáctery uvozovky) prozradil, jednalo se zřejmě o skutečný pořad. Což je pro mě upřímně ohromující, tleskám! Ale dál.

Hlavní hrdina je typickým představitelem kluka, který si přichází z vesnice splnit své sny, všichni se na něj dívají jako na něco podřadného, ale nakonec hlavní hrdina všem ukáže, že se v něm skrývá něco víc a že má skvělé nápady.

Tím pádem je to hrozně „sladké“ a tak. Ale překvapivě se to sleduje docela dobře. Samozřejmě se sice nevyhneme klišé (protože příběh neskutečně rozvine, když se hlavní hrdina už první epizodě sblíží s nějakou slečnou), ale není to špatné.

Použití dalšího skutečného pořadu je skutečně tím nejzajímavějším, co There's… Johnny! nabízí. Jinak ale seriál z průměru nevybočuje.
  • pořad, prostředí
  • je to milé
  • klišé
60 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu