9. 4. 2018

Novinka pod lupou: The Terror (AMC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Terror
Žánr Drama / Antologie / Thriller
Stanice AMC
Premiéra 26. 3. 2018
Vysílání pondělí 21:00 hodin
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Posádky na polárních lodích HMS Erebus a HMS Terror vjíždí do neprobádaného území, kde hledají nejsevernější cestu. Brzy však uvíznou, zledovatí a nikde poblíž nemají záchranu. Všichni lidé na palubě musí přežít těžké podmínky počasí a přítomnost dalších lidí.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Upřímně, podle názvu jsem čekala něco úplně jiného. Nenapadlo by mě, že to je označení lodi. Doufala jsem v nějakou intenzivní thrillerovou atmosféru, možná něco se sériovým vrahem, ale bohužel jsem se nedočkala. To ale neznamená, že by se měl tento seriál zatracovat. Má totiž hodně velký potenciál.

Při sledování jsem se trošku ztrácela. Postavy mi splývaly dohromady, takže jak se začaly v ději míchat různé časové roviny, byla jsem v koncích. Nedokázala jsem pořádně rozeznat, kdy se co odehrává, a kdo je vlastně před kamerou, protože mi skutečně všichni ti velitelé přišli hodně podobní (i když reálně samozřejmě nejsou, ale jak měli stejné uniformy a paruky a vystupování… nevím, nešli mi dobře oddělit).

Seriálu se místy dařilo výborně pracovat s atmosférou. Podle mě byla vrcholem závěrečná scéna pilotu, kdy se kamera oddálila a viděli jsme, jak jsou obě lodě zaseknuté do bílé ledové masy. Úžasné, působivé a jak jsem se dočetla, zcela počítačově vytvořené, protože seriál se natáčel výhradně v interiérech. Doufám, že to dává předzvěst lepším zítřkům, že další epizody naberou na intenzitě. Pilot byl totiž hlavně povídavý, což je u tohoto typu seriálu spíše na škodu. Měl i pár světlých chvilek, např. onemocnění mladíka a podobně. Ale vesměs jsem se u toho handrkování vznešených pánů spíše nudila.

Herecky byl pilot zvládnutý na výbornou. Když pominu to, že nevím, kdo je kdo, tak všem jsem postavy věřila a svým jednáním a hraním mě dokázali vtáhnout do příběhu. Jak ale říkám, ocenila bych více napětí, akčnějších či dobrodružnějších scén (vždyť led je hodně nebezpečný!) a méně dialogů.
  • závěrečná scéna
  • herecké výkony
  • působivý vizuál
  • mnoho dialogů
  • nedokáže si udržet napínavou atmosféru
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
arthurcz

arthurcz

No četl jsem předlohu a zrovna mě úžasností neutloukla, seriál si odpustím, ikdyž je to asi jediná...
před 6 roky
ufonka

ufonka

Taky jsem čekala něco jiného, hlavně víc akce. I po třech dílech se u toho dost nudím.
před 6 roky
Další články k tématu