7. 2. 2018

Novinka pod lupou: Requiem (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Requiem
Žánr Drama / Thriller / Mysteriózní
Stanice BBC
Premiéra 2. 2. 2018
Vysílání pátek 21:00
Délka pilotu 56 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Co byste dělali, kdyby vám zemřel rodič a vy jste náhle odhalili, že vše, co říkali o sobě a o vás, byla lež? Requiem je z jedné části psychologický thriller. Vypráví příběh mladé ženy, která se po náhlé sebevraždě své matky vydává na cestu za poznáním pravdy o sobě, a to až do toho bodu, kdy je nucena odhalit svou úplně novou vlastní identitu. Kromě toho je Requiem ale také příběhem o nadpřirozenu, které se vyhýbá jednoduchým odpovědím. Místo toho se vyžívá v nejistotě, záhadě a dvojsmyslnosti.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Obecně mám ráda, když jsou záhady zločinů nakonec vysvětleny bez zásahu nadpřirozena, celému příběhu to pak dodá extra intenzitu. Ale tady k této novince mi nadpřirozeno sedí. Možná je to tím, že je přítomno hned v úvodní scéně a má hodně zajímavý vliv na lidi. Každopádně tím nechci říct, že by tento seriál byl jen o nadpřirozenu. Docela netradičně nabízí dvě silné dějové linie, a to tu nadpřirozenou, a pak osobní hrdinčino drama.

Hodně mě překvapilo, jak povedený psychologický thriller se ze seriálu vyklubal, protože na začátku to tak rozhodně nevypadalo. Na konci příběh ale dobře vygradoval a hodně nalákal na další sledování. Dokonce atmosféra byla tak silná, že jsem si v jednu chvíli zmenšila sledovací okno, protože to vypadalo na lekavou scénu jako z hororu, a ječet leknutím se asi při nočním sledování moc nehodí :D Jen doufám, že atmosféra zůstane a nedojde k úpadku, protože tato minisérie má solidně našlápnuto.

Když jsem na fotkách viděla hlavní herečku, docela jsem se obávala, že mi nesedne, protože na obrázku nevypadá vůbec sympaticky. Nakonec se z ní ale vyklubala hodně příjemná postava. To je ostatně základ, protože kdo by chtěl koukat na něco, kde mu hlavní postava pije krev, že. Každopádně holka mi sedla a ten její životní zvrat na konci byl hodně super. Jsem zvědavá, co přinesou další díly.

Pilot byl jinak místy docela roztěkaný. Bylo to způsobeno hlavně střihem a kamerou – s jejich pomocí docházelo ke zrychlování spádu, ale místy to přecházelo až do nepříjemné roviny, kdy už víc mrkáte než sledujete, co se děje. Jinak ale chválím, hudba, herci, propojení psychologického thrilleru s nadpřirozenem taky funguje. Minisérie bude jistě již ze svého principu uzavřená, takže se můžeme těšit na postupné rozuzlování děje a jeho vyvrcholení. Seriál mi míří do watchlistu.
  • hlavní herečka
  • mix psychologického thrilleru a nadpřirozena
  • gradace děje
  • zvrat na konci
  • místy až moc intenzivní střih
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
verunkawrath

verunkawrath

Tak jsem první díl vyzkoušela a sjela celou sérii,docela mě to vtáhlo,rozhodně palec nahoru :)
před 6 roky
Další články k tématu