27. 1. 2018

Novinka pod lupou: Shrink (Seeso)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Shrink
Žánr Komedie / Drama
Stanice Seeco
Premiéra 16. 3. 2017 (ale dostupné se to objevilo myslím až v lednu 2018)
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 28 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Dr. David Tracy má vystudovanou doktořinu, ale nedostal se do žádné nemocnice jako rezident. Aby splatil více než půl milionu dolarů v dluzích a nadobro si nezničil život, upíše se téměř 2 000 hodinám, během kterých bude zdarma nabízet své služby jako nelicencovaný terapeut. Jako místo výkonu své dobrovolné práce si zvolí garáž svých rodičů, kde aktuálně také bydlí.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tento seriál dal jako tip do NPL Sandokan555, takže díky :) Premiéra byla sice už v roce 2017, ale jde o nějakou záhadnou kabelovku, u které ty díly na internetu nebyly. Teď v lednu seriál na stream hodila stanice NBC, takže je Shrink k dispozici, pokud máte zájem. Ale k samotnému názoru. Téma je super, provedení už trošku pokulhává.

Tak za prvé, hlavní hrdina je děsně nesympatický člověk. Vzhledově, chováním, vystupováním, prostě od hlavy až k patě, nemohla jsem mu přijít na chuť. To je docela blbé, když se objevuje v každé scéně. Za druhé, ostatní postavy nejsou o moc lepší. Chápu, že jeho pacienti mají být schválně šiblí, aby byli hlavním zdrojem zábavy. Ale na mě to až tak nefunguje. Nepřišlo mi to vtipné ani dojemné, i když jsem z pilotu cítila jasnou snahu a věděla jsem, ve kterých scénách bych se měla smát a ve kterých mělo přijít zvážnění a dojetí. Shrink je neskutečně transparentní, už od začátku víte, co se stane.

Každopádně to by se dalo odpustit, přece jen v dnešní době už není moc šance vytvořit něco nečekaného a originálního, zvlášť ne u komedií. Takže záleží na tom, jaká atmosféra tady panuje, jestli vám seriál padne do noty, jestli jsou sympatické postavy, prostě jestli vás sledování baví. A v tom Shrink selhává, alespoň u mě. Myslím si, že z tohoto tématu by se dalo vytěžit hodně, ale pilot zajímavou zápletkou končí. Vtipy, postavy i herci selhávají, takže za mě selhává celý seriál.
  • téma a jeho potenciál
  • nesympatičtí herci i jejich postavy
  • nudný děj bez povedených vtipů
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu