16. 1. 2018

Novinka pod lupou: The Chi (Showtime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Chi
Žánr Drama
Stanice Showtime
Premiéra 7. 1. 2018
Vysílání neděle 22:00
Délka pilotu 75 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál vypráví příběh o dospívání. V centru dění stojí skupinka místních obyvatel, kteří jsou spojeni náhodou, nicméně skutečné pouto mezi nimi vznikne ve snaze nalézt skutečnou blízkost a vykoupení. Kevin je mladý teenager, který musí zahodit veškeré iluze a odhalit temnější stránku dětství. Brandon je snílek, který směle vykročí do neznáma se sebevědomou vírou, že najde úspěch v životě a lásku se svou dívkou Jerrikou. Emmett je bezstarostný teenager, který je vtržen do komplexního světa povinností. V neposlední řadě Ronnie je flákač, který kvůli nedostatku lásky a víry v sebe sama zpochybňuje svůj každý čin.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Snažila jsem se to vnímat, ale vůbec mi to nešlo. The Chi je pravděpodobně jedno z těch dramat, které budou v seriálovém světě uznávané a nominované na tisíc různých cen, ale já si k němu nikdy nenajdu cestu. Ono je to možná rozdílnými kulturami. Mně všechny ty retro seriály o tom, jak mají černoši v drsných amerických ulicích plných gangů těžký život, přijdou jako přes kopírák. Je tu celá řada postav, které se předhánějí v drsňáctví, máchání pistolkami a mluvením sprostě. Jedna parta se porve s druhou kvůli tomu, že se na ně někdo zle podívá, a pak už se všichni melou a matky pláčou nad ztracenými syny.

Tak by se v kostce dala shrnout i tato novinka. Nenašla jsem zde nic, co by bylo originální, neokoukané nebo alespoň zajímavé. Příběhově podle mě toto drama nic nenabízí a délka pilotu 75 minut tomu vůbec neprospívá. Od začátku do konce se to točí stále kolem toho samého, děj se nikam neposouvá a hodně rychle to začne nudit.

V prvním odstavci jsem psala retro dramata, ale upřímně netuším, do jaké doby je tento seriál zasazený. Pravděpodobně to retro bude, ale stejně dobře by mohlo jít i o moderní příběh, takže pokud tomu tak je, omluvte mé nepřesné informace. Docela mě pobavila postava, o které jsem si myslela, že bude hlavní, ale jelikož ji zabili hned v pilotu, tak tomu tak pravděpodobně nebude… V podstatě celý díl jsem koukala na obrazovku a snažila se uhodnout, jestli je to kluk, nebo holka, protože ta osoba mluvila jako kluk, ale měla vlasy jako holka a oblékala se jako holka. Naštěstí jsem se dočkala odpovědi, na pohřbu o něm mluvili jako o klukovi, takže má největší otázka z celého pilotu byla zodpovězena a já mohla jít po dosledování v klidu spát.

Bohužel to je tak veškerá zvědavost a snaha, jakou ve mně The Chi dokázal vyvolat. Další díly stahovat nebudu, protože jsou doslova tisíce seriálů, které chci vidět více než tenhle. Možná až to bude mít za sebou osm sezón a na svém kontě Zlaté glóby a Emmy, tak rozhodnutí přehodnotím, zatím se ale na další sledování skutečně nechystám.
  • nic nového, zajímavého, poutavého
  • postavy
  • stagnující příběh
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
ragelly

ragelly

Však jsme to už tenkrát v noci vyřešily :D
před 6 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Na to už si nepamatuju, žes mi to potvrdila :D. A stejně... musím se pochlubit, že můžu říkat:...
před 6 roky
Tulrika

Tulrika

Rychle jsem mrkla na prvních 10 vteřin traileru a už vím, koho tam zabijí :-)Tak a tím se seriálem zatím...
před 6 roky
Další články k tématu