10. 1. 2018

Novinka pod lupou: Damnation (USA Network)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Damnation
Žánr Drama / Western / Historický / Krimi
Stanice USA Network
Premiéra 7. 11. 2017
Vysílání úterý 22:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seth Davenport vypadá, že je jen obyčejný maloměstský kazatel, nicméně ve svém nitru skrývá velké ambice, chce rozpoutat revoluci a vzpouru vůči zaběhnutému statutu quo. Nicméně hrdina netuší, že městský průmyslový magnát zrovna najal smrtelně nebezpečného profesionálního zabijáka Creeleyho Turnera, aby vzpouru za všech okolností potlačil. Okolí těchto dvou mužů nemá ponětí o tom, že hrdinové sdílí společnou krvavou minulost.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Další seriál o lehce šíleném kazateli, nicméně kvalit ani zábavnosti Preachera rozhodně nedosahuje. Damnation vypadá zajímavě a má potenciál, nicméně pilot zdaleka nepředvedl vše, na co měl a na co to ze začátku vypadalo. Po silném úvodu příběh zabředl do průměrného westernu, který se až příliš pomalu rozjíždí a nenabízí žádnou extra akci ani vzrušení.

Hlavní dvojice je sympatická. Kazatel je fajn a jeho protivník ještě lepší, i když polovinu času tráví v nevěstinci. Každopádně jeho příchod na scénu byl vymyšlen hodně dobře, myslím, že taková scéna dlouho zůstane lidem v paměti, i když není až tak drastická, jak byste možná čekali. Jenže dva hlavní hrdinové nestačí, kolem nich se motají doslova desítky lidí, kteří mají všichni své motivy a vytváří hodně širokou síť příběhů, které vás zase až tak (jakože vůbec) nezajímají.

Přijde mi, že poslední dobou je podobných westernů celá řada, všechny jsou víceméně na stejný způsob, nějaká špatná osobnost je u moci a někteří rebelové se ji snaží zvrhnout a nastolit nový pořádek. Např. u Godless to zafungovalo, ale Damnation se v tom zatím spíše plácá. Rozhodně ale neříkám, že se to nemůže změnit, protože v seriálu vidím potenciál. Myslím, že maraton v budoucnu vyzkouším a uvidím, jak se další díly vyvíjí.
  • úvod
  • dvojice hlavních (anti)hrdinů
  • lehce nudný příběh
  • mnoho vedlejších postav
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
A.R.G.U.S.

A.R.G.U.S.

To zase já byl rád, že kazatel je jiný, než ten v Preacherovi, tento seriál mě málem unudil...
před 6 roky
Caroline115

Caroline115

Tak když to doporučuješ ty, tak si to hned dám do "Chci vidět" :-)
před 6 roky
Další články k tématu