19. 10. 2017

Novinka pod lupou: The Mayor (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Mayor
Žánr Komedie / Politický
Stanice ABC
Premiéra 3. 10. 2017
Vysílání úterý ve 21:30
Délka pilotu 22 minut
Předskokan Black-ish
Konkurence Bull (CBS), Legends of Tomorrow (The CW), Brooklyn Nine-Nine (Fox), This Is Us (NBC)
Tipovačka Kromě pesimistů všechny týmy věří v prodloužení. Lid se k nim přidává s 60 % hlasů.

O čem to je?

Mladý raper Courtney Rose potřebuje konečně svůj velký průlom. Už roky se mačká v maličkém městském bytě a tvoří hudbu ve skříni. Už ho nebaví čekat na svou příležitost, rozhodne se proto pro odvážný krok. Ve svém rodném městě v Kalifornii se rozhodne kandidovat na starostu, aby tím rozhoupal svou hudební kariéru. Bohužel pro něj se stane něco, co nikdo nečekal – lidé ho skutečně zvolí. S pomocí své matky a přátel musí Courtney odložit svou kariéru stranou a soustředit se na nápravu strádajícího města, které tak moc miluje.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

V podstatě vám stačí trailer, abyste věděli, o čem první díl bude. Ono to tak je vlastně u všech komedií, když děláte 3 minuty dlouhý trailer z 20minutové epizody, tak toho chtě nechtě prozradíte opravdu hodně. Každopádně musím říct, že to nebylo tak strašné, jak jsem si původně myslela. Není to nejlepší komedie, kterou jsem v této nové sezóně už stihla vidět, ale ani nejhorší. Těch 20 minut uteklo jako voda a po odsledování jsem neodcházela znechucená, právě naopak.

Na druhou stranu si přiznejme, že je to prostě další černošský sitcom. Nevím, jestli je to tím, kde žijeme, ale všechny tyto komedie mi přijdou na chlup stejné. Marlon měl navíc pár povedených vtípků a několik se jich povedlo i tady, proto seriál neházím do průměru, ale na druhou stranu od něj nemůžete čekat nic převratného a objevného. Pokud však hledáte nenáročnou oddychovku, u které si odpočinete a na chvilku zapomenete na svůj život, pak by se vám Mayor mohl líbit. Když už nic, tak se tvůrci alespoň snažili tématem trošku vybočit ze zaběhnutých kolejí. Nemáme tu tisící první rodinný sitcom, ale komedii o rodině, která má v centru dění celé město, hudbu a všechny ty další věci kolem. Inovativní to není, ale není to ani typická rodinná komedie, abych to mohla hodit do stejného pytle.

Co se týče postav, je to typické složení. Charismatický hlavní hrdina, který se musí spálit, aby pochopil, co je správné. Jeho přímočará matka a přímočařejší pomocnice, asi jako CC v Chůvě. Nesmí chybět dva napůl nedospělí, napůl zhulení kamarádi, kteří tam sice jsou jen do počtu (mnoho vtipu u nich nečekejte), ale bez nich by to prostě působilo prázdně. Jak říkám, nic, co by tu ještě nebylo.

Úspěch tedy závisí na tom, jak se seriálu daří vtipy. Už jsem naznačila, že se jich tu několik najde, což je základní kámen úspěchu. Řezala jsem se smíchy celou dobu? Ne. Ale pilot měl pozitivně nabitou atmosféru a rozhodně neurazil. Jsem zvědavá, jak moc patrioticky to Američané budou brát.
  • uvolněná atmosféra
  • několik povedených vtipů
  • snaha o inovativní téma
  • sklouzává zpět k obyčejné rodinné komedii
  • nezasmějete se zase tak moc
  • průměrné postavy
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Když jsme pár měsíců zpátky, někdy na konci května, rozebírali trailery, celkem logicky mi přišlo, že The Mayor je nuda. Protože to je prostě u podobných, docela jednostranně zaměřených, seriálů docela očekávaná reakce.

Jenže během sledování se můj názor otočil o sto osmdesát stupňů a já se nechala ovlivnit podobně jako kdysi u Marlona. Zkrátka aniž bych chtěla, tak mé předsevzetí a přesvědčení, že se mi ten seriál nebude líbit, vzala tak nějak za své a já se během sledování až trapně bavila.

Opět se tu využívá dětinskosti hlavního hrdiny, toho, že si dovolí říct vlastně cokoliv, menší část vtipů překračuje hranici trapnosti, ale i přesto je to zábava.

The Mayor je vtipný, správně střelený, jako vždycky nechybí dávka moralizování, ale zároveň je to tak nějak milé. Prostě žádné překvapení, hrdina, který se zprvu zdá jako vysoce volnomyšlenkářský, nakonec samozřejmě ukáže svou pravou tvář, tu tvář, která má srdce na správném místě a skutečně se snaží něco změnit.

Prostě moralizování, ale působí to pěkně, pokud člověk seriálu odpustí, jak velké klišé to je. The Mayor zkrátka není žádný zázrak, ale zároveň se jedná o vlastně docela (v rámci mezí) originální seriál, který působí upřímně a dokáže zabavit. V současném období, kdy naskakují volební spoty snad před každým videem na youtube a kdy se snad úplně všude válejí letáčky (v lednici jsem ještě žádný nenašla, ale stát se toho ještě může hodně), navíc působí lehká naivita seriálu jako balzám na duši.

Po většinu doby relativně chytrý humor, příjemná atmosféra. No, nemůžu si pomoct, ale tenhle seriál přidávám do „Chci vidět“. Prohrála jsem.
  • příjemné překvapení
  • sympatické postavy
  • feeling seriálu
  • humor
  • občas přece jen překročí mez
  • je to docela klišé
90 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

The Mayor je jedna z těch novinek, kterou určitě nebudu sledovat, ale vlastně mě zajímalo, co z toho vyleze. Už od úvodního traileru je ale jasné, že nejsem cílovka pro tenhle program.

Obsazení není úplně zlé, fanoušci Glee tady mají svojí hvězdičku, fanoušci Community tady mají pobožnou matku. Ale ani jedna z nich by mě ke sledování nedohnala, protože jsem obě v těch rolích neměl rád.

O příběh ani tak moc nejde, horší je, že vtipy moc nefungujou. Teda, není to tak trapné, jak jsem čekal, ale rozhodně to není vtipné. Navíc mě překvapilo, že tam je cenzura. Rozkostičkovaná ústa při „fuck“ už jsem dlouho neviděl.

Jak říkám, nejsem cílovka, a tak mě neláká to sledovat, ale věřím, že si to své obecenstvo v USA najde a nepochybuju o tom, že to bude jeden z těch úspěšnějších sitcomů letošního roku.
  • není to tak trapné, jak jsem čekal
  • nejsem cílovka
  • cenzura
  • není to vtipné
  • neláká mě sledovat dál
60 %
Mé hodnocení
Pajky

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
zip

zip

+ není to tak trapné jak jsem čekal. Pěkné;-)
před 6 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Leu mám ráda, takže se mi na ni dobře koukalo. Celkově taková pohodovka, ale už teď nevím, co se...
před 3 roky
Další články k tématu