11. 1. 2021

Novinka pod lupou: Mr. Mayor (NBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Mr. Mayor
Žánr komedie
Stanice NBC
Premiéra 7. 1. 2021
Vysílání čtvrtek, 20:00
Délka pilotu 21 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Bohatý obchodník kandiduje na starostu Los Angeles, ovšem ze samých špatných důvodů. Náhoda tomu chce, že nakonec vyhraje, ale musí si ujasnit, za čím stojí, získat respekt svého personálu, navázat vztah se svou dospívající dcerou a navíc ještě kontrolovat rozvířenou populaci svého města.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Ted Danson v něčem novém, jak bych se na to mohl netěšit. Ale nakonec docela zklamání, člověk od komedií nemůže mít velká očekávání nikdy, ale tak nějak jsem prostě viděl větší potenciál. Rozhodně se tu až moc tlačí na pilu a využívá takových stereotypních postav.

Bobby Moynihan se tu teda moc nepředvedl, když odhlédnu od postavy samotné, tam mi tady prostě nějak nesedl, a to byl za Tedem hned druhý, na koho jsem byl zvědavý. Zbytek radši zmiňovat ani nebudu. Nejvíc mě teda nakonec baví Kyla Kenedy, hysterická dcera, která vnáší aspoň trochu smyslu do celého příběhu, vlastně i po uvedení jí jakožto důvodu pro kandidaturu na starostu jsem viděl příběh zase trochu jinak. A samozřejmě scény kdy otec dceři děkuju, že mu o dané věci řekla, působí to tak vtipně a zároveň hezky.

Myslí a doufám, že se to s dalšími díly ještě pořádně rozjede, ale trochu mám obavu o trojici poradců, kteří tak nějak stojí každý úplně na jiné straně a ve finále vypadá, že přes palubu nepůjde jeden ale spíš dva a možná i všichni tři.

Pár vtipů vypadalo nadějně, ale pak jsou tu ty, které to pořádně zabíjejí, takže mě to nutí se v procentuálním hodnocení rozmýšlet nad 20% rozsahem. Příběh na pozadí je ale zajímavý a trošku dojemný, souboj starosty a dcery, která má post ve škole je rozehrán taky dobře, postavy mají extrémní prostor na zlepšení a délka naštěstí není vražedná, takže nakonec to jde k vrchní hranici (když navíc zohledním svá hodnocení za poslední týden). Ale v tuto chvíli nemám vysloveně chuť sledovat týden co týden pravidelně každý díl, možná že mě druhá epizoda nastartuje jinak, každopádně v tuto chvíli u mě seriál nemá úplně místo.

  • Kyla Kenedy
  • boj dcery a otce
  • důvod kandidatury na starostu
  • Bobby Moynihan
  • stereotypní postavy
60 %
Mé hodnocení
jesmot

Typická americká komedie, která sedne úzkému kruhu lidí jako srdcovka, trošku širšímu okruhu diváků jako oddychovka, a pro většinu půjde o seriál, který po pilotu znovu vidět nemusí. Nemá nic, co by mohlo nalákat na další sledování, a ani sympatický představitel to nezachraňuje.

Pamatuju si, jak jsem byla před lety nadšená z The Good Place – od té doby Teda mám ráda. Tady ale nemá stejně zajímavou a zábavnou roli. I když netvrdím, že jde o nějakou komediální tragédii, zároveň nemůžu ani říct, že bych se u toho nasmála. Vtipy se se mnou míjely, žádný mi neutkvěl v paměti.

Obsazení obecně průměrné, Ted je fajn, ale nezachrání to. Postavy nejsou zajímavě vykreslené, navíc je tu nacpaná dějová linka s dcerou, která mě také nezaujala. Na emoce se trošku hraje, ale nebylo to tak hrozné, jak byste od rodinného tématu čekali, takže za to plus.

Celkově za mě seriál, na který okamžitě po odsledování zapomenu. Ale na výplň k obědu asi postačí.

  • Ted Danson
  • pohodovka
  • nudné postavy
  • nedostatek povedených vtipů
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu