31. 7. 2021

Novinka pod lupou: Ultra City Smiths (AMC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Ultra City Smiths
Žánr animovaný, drama, krimi
Stanice AMC
Premiéra 22. 7. 2021
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 25 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Inovativní animovaná dramatická komedie, kde se v hlavních rolích objevují dětské panenky, které hrají dospělé postavy. Příběh se točí okolo vyšetřování záhadného zmizení slavného magnáta ve fiktivním velkoměstě Mega City. Dva detektivové dostanou případ na starosti. Kromě samotného vyšetřování však musí bojovat také s nebezpečnou korupcí, která ohrožuje je samé i jejich rodiny.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Asi jedna z nejdivnějších věcí, jakou jsem kdy viděla. A to nemluvím vůbec o grafické stránce, která je zvláštní sama o sobě. Jak už je patrné z popisu seriálu, jedná se o animovaný seriál, kde v hlavních rolích vystupují loutky. Není to ale seriál pro děti, právě naopak. Loutky zde vystupují jako dospělé postavy, zdejší svět je plný zločinu, násilí i osobních dramatů.

Každopádně zvláštní je to z hlediska příběhu. Po odsledování pilotu vám nedokážu zopakovat, co se tady vlastně dělo. Celou dobu to působí jako tíživé temné drama, a pak najednou postavy začnou zpívat veselou popovou písničku, což trvá asi tři minuty… a pak se to znovu vrátí do té tíživé smutné atmosféry.

Líbí se mi, že je to něco jiného, něco co jsme ještě neviděli, minimálně to není seriál, který by tu už byl tisíckrát dříve. Na druhou stranu mě ale příběh ani toto samotné zpracování nezaujalo, jde to hodně mimo můj osobní vkus. Další díly si pouštět nebudu.

  • něco nového, originálního
  • nepředvídatelné
  • co za význam mělo to hudební číslo?
  • spousta mluvení bez sdělení čehokoliv konkrétního
  • míjí se s mým osobním vkusem
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu