10. 1. 2021

Novinka pod lupou: Najhorší týždeň môjho života (Markíza)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Najhorší týždeň môjho života
Žánr komedie
Stanice Markíza
Premiéra 7. 1. 2021
Vysílání čtvrtek, 20:00
Délka pilotu 35 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Marcel se připravuje na svatbu se svou drahou polovičkou Melániou, do společného dne zbývá týden a všechno se začíná hroutit. Marcel se ze všech sil snaží udělat vše správně, aby Melániina otce Alana přesvědčil, že je pro jeho dceru správnou volbou. Nablízku je navíc do Marcela platonicky zamilovaná kolegyně Silvia, která se nehodlá vzdát bez boje, poslední dny před svatbou se tak mění v hotové peklo.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Po posledním zklamáním jsem tentokrát předlohu oželel a šel rovnou na seriál, aniž bych kdy dřív viděl, co vytvořilo Spojené království. A upřímně ani nevím, jestli se budu dívat dál, už v průběhu jsem měl takové nutkání díl zastavit a nedodívat, jak jsem se cítil blbě za Marcela. Ale docela jsem se u toho pobavil.

Nápad dát dohromady jako manžele Studenkovou a Vajdu vyšel náramně, konečně je člověk vidí spolu zase i někde jinde než jen v Inkognitu. Ti dva ty morouse zahráli tak bravurně, že jsem se bavil neskutečně. A musím říct, že jsem tu Zdenku z toho telefonu slyšel, i když do něj pravděpodobně vůbec nemluvila, ale ty věty by jí úplně sedly. A hlášku, že židle sama nikam neodejde, i když má čtyři nohy, budu muset někdy použít.

Samozřejmě ABBA hned v úvodu epizody a taky v upoutávce potěšila, ale dnes hudbu stranou. Tentokrát jsou tu věci lahodící mému oku. Kancelář Marclea je neskutečně zajímavá, přestože působí jako labyrint. Polepená lednička papírky s úkoly je taková veselá, sice bych ji takovou asi mít nechtěl, ale tady se mi líbila.

Už začínám být pěkná měkkota, ale ta úvodní scéna v posteli, ta byla tak hezká, takže i když byl zbytek spíš o katastrofách a vtipech, tady jsem si toho příjemného nabral do zásoby. Nic vysoce uměleckého tady hledat nejde, místy je to až dost vyhrocené a dotažené do krajních mezí. Scéna s kanálem mi zase připadala naprosto nadbytečná a laciná. Ale jo, když člověk skousne předvídatelnost, občasnou přehnanost a epizody složené prakticky jen z katastrof a (rádoby) vtipných scén, tak to není špatné. Ale rozhodně už tu byly lepší slovenské počiny.

  • Studenková a Vajda jako manželé
  • prostředí
  • neskutečné vcítění do Marcela
  • možná až moc vyhrocené
  • chybí něco víc
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Hm. I něco takového se dá natočit. Tak nějak přemýšlím, jestli se alespoň jedna snaha o vtip v tomto pilotu povedla. Upřímně? Nenapadá mě jediný příklad.

Celé to staví na trapnosti, ale bohužel to není taková ta trapnost, která by byla vtipná, zůstává pouze trapná. Už vím, jak se cítí milovníci Mirandy při sledování Call Me Kat, protože jejich popis pilotu přesně vystihuje mé dojmy z tohoto kousku. I když nemám žádnou předlohu, cítím se po odsledování úplně stejně.

Postavy se opravdu nepovedly. Nejnormálnější je snoubenka, možná ještě její sestra. Nicméně představitel snoubence nehraje dobře, cítím se trapně za něj. A rodiče jsou scenáristy napsáni takovým způsobem, že se vám z toho protáčí panenky.

Celé to dovršuje nechutná scéna na záchodě – řekněme si, že to maso opravdu nevypadá vábně, zvlášť když ho pak vidíte v té míse. Hrdina by udělal líp, kdyby ho tajně po kouskách z kapsy vytahoval a tomu psovi ho dával sežrat.

Půl hodiny se vleče jako šnek, ale možná je to jen tím, že jsem se tak nemohla dočkat, až bude konec, že konec prostě stále nepřicházel. Jsem ráda, že i když si toho plánuju do watchlistu hodně, nemám masochistické nutkání vidět úplně všechno. Na tohle po vydání článku s radostí zapomenu.

  • snoubenka je relativně normální
  • všechny ostatní postavy
  • trapnost místo vtipu
  • pomalu se vleče
20 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
jesmot

jesmot

Že bych ten svůj pocit trapnosti chápal špatně a byl na tom stejně jako ragelly? Možná jsem se na to fakt...
před 3 roky
Yeorman

Yeorman

Jako bych to zase tak černě neviděl. Co člověk to názor.
před 3 roky
Další články k tématu