20. 3. 2021

Novinka pod lupou: Alien Worlds (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Alien Worlds (Svět mimozemšťanů)
Žánr Dokument, SciFi
Stanice Netflix
Premiéra 2. 12. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 41 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Sophie Okonedo

O čem to je?

Seriál, který aplikuje zákony života na Zemi na zbytek galaxie a kombinací vědy a fikce si pohrává s různými představami o životě na jiných planetách.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Dlouho už jsme v lupě neměli něco, co by takovýmto způsobem tematicky vybočovalo. Ale já osobně jsem si tuto speciální lupu na přání neskutečně užil. Nejde totiž jen tak o obyčejný dokument (ne že by ty nestály za to).

Potěšilo mě, že dokument nepředkládá nic jako fakt. Na začátku dílu je vybudován celý svět se vším všudy a na konci je zase zničen, přijde mi to takové příjemně rozehrané. I když bych si samozřejmě dokázal některé věci trochu více rozvedené. Ale rozhodně ten vědecký postoj, kdy jsou aplikovány zákonitosti jiného světa aplikovány na vývoj ekosystému. Nic tedy není vysloveně výplodem něčí fantazie, tedy aspoň ne primárně.

Rozhodně bych byl radši, kdyby byl díl konzistentnější, ale zase takto jsem se nemohl dočkat každého dalšího návratu do snového světa. Každopádně i vsunuté pasáže ze Země byly zajímavé, ukázali něco nového. Například scéna s brouky a odhalením, jak vlastně některé scény fungují a jak se natáčejí… řeknu jen, že teď dokumenty o přírodě víc analyzuju.

Rozhodně je vždycky co vylepšovat, za sebe bych bral větší rozvedení některých druhů a obecně fungování specifického ekosystému, chápu však, že si zase nikdo nechtěl až tak moc vymýšlet. Byla to pěkná podívaná i po stránce efektů, opravdu příjemně se to sledovalo, až by jeden věřil, že sleduje skutečný svět. A těším se i na další. Jen mi teda, jako u každého dokumentu, bylo líto každé smrti.

  • stvoření a zánik světa
  • něco navíc
  • uvěřitelné
  • příjemný vizuál
  • moc vsuvek
  • něco chtělo ještě rozvést
  • smrti
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ufonka

ufonka

Takovéhle dokumenty miluju. Hned se na to vrhám.
před 3 roky
Další články k tématu