20. 11. 2021

Novinka pod lupou: Mayor of Kingstown (Paramount+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Mayor of Kingstown
Žánr drama, krimi, thriller
Stanice Paramount+
Premiéra 14. 11. 2021
Vysílání neděle
Délka pilotu 67 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Rodina McLuskyů ovládá trh makléřů v Kingstownu v Michiganu, kde je uvěznění zločinců jediným vzkvétajícím oborem průmyslu. Seriál se zaměřuje na otázku rasismu, korupce a integrity a nabízí pohled na snahu dosáhnout pořádku a spravedlnosti ve městě, kde neexistuje ani jedno z toho.

Trailer

A jaký je náš ortel?

První a převažující plus mám jasné. Minule to byl Paul Rudd, dneska Jeremy Renner (a příště to bude znovu Jeremy, protože Hawkeye!). Ze začátku jsem se těšila, že nás čeká retrospektivní vyprávění, protože úvodní scéna byla zajímavá, a ještě víc jsem se těšila, že to vypráví Jeremy, protože to byla slast pro mé uši. Mohla bych ho poslouchat hodiny, klidně mohl povídat ještě víc.

Nicméně asi po 20 minutách jsem na nějaký flashforward na začátku úplně zapomněla. Bylo to prostě mega dlouhé. Nemůžu si pomoct, ale tyhle žánry mě víc baví ve filmové podobě, takže podobně jako třeba naposledy u Dopesick bych ten příběh s radostí osekala a udělala z toho film. Tím chci ale teda říct, že mě to téma vlastně bavilo, i když to pro mě nebude fungovat nijak dlouhodobě. Už tady se děla hromada věcí nad moje chápání.

V pilotu se ale udála taková (aspoň pro mě) nečekaná věc, a jelikož nechci spoilerovat, řeknu jen, že se to týkalo něčí smrti. To jsem teda koukala. V ten moment mi taky došlo, že to vlastně začínalo o 2 dny později, takže tak překvapená bych asi být neměla, ale nevadí. Překvapení vážně super, bohužel smrt už tolik ne, protože tato postava měla s jednou další postavou skvělou dynamiku. Taky jsem pořád čekala na Aidana Gillena, ale on nikde. Asi budu muset koukat i dál, abych zjistila, kdy se teda jako objeví.

  • Jeremy Renner
  • zajímavý námět
  • nečekaná smrt
  • dlouhé, slušela by tomu filmová podoba
  • řeší se tam věci mimo moje chápání
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Vlastně ani nevím, co moc k seriálu napsat. Pilot byl dlouhý, ale po pár dnech od odsledování už si z něj vybavím jen útržky. Nedokázal mě zaujmout natolik, abych se do příběhu ponořila a s chutí se vrhla na další díly.

Herecké obsazení je špičkové a věřím, že pro mnohé bude hlavním důvodem k tomu, aby si minimálně první díl pustili. Všichni odvádí skvělou práci, ovšem nic jiného jsem ani nečekala. Myslím, že je to jeden z těch seriálů, které vynikají po technické stránce, ale osobně mě neoslovují samotným příběhem.

Mohl by z toho být další Oz, The Wire nebo The Shield. Uvidíme, jestli se seriál dokáže pořádně rozjet a nabídne fanouškům žánru to, co v současné televizní nabídce poměrně chybí.

  • vizuální stránka drsného města
  • herecké výkony a obsazení
  • tvůrci se nebojí odstraňovat postavy bez varování
  • samotný příběh mě nedokázal vtáhnout
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu