20. 6. 2021

Novinka pod lupou: Kevin Can F**k Himself (AMC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Kevin Can F**k Himself
Žánr komedie, drama
Stanice AMC
Premiéra 13. 6. 2021
Vysílání neděle, 21:00
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál sleduje tajný život ženy jistého typu, o kterém jsme si celý život mysleli, že ho známe: sitcomové manželky. Chce prolomit televizní konvence a ptát se, jak vypadá svět v jejich očích.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na tuto novinku jsem byla podle popisu hodně zvědavá. Pilot měl za mě pár parádních momentů, ale ve výsledku nejsem až tak nadšená, jak jsem doufala, že budu.

Co oceňuju nejvíc, je změna nasvícení scény. Moc se mi líbí ten obrovský kontrast mezi sitcomovou scénou v přítomnosti Kevina a všemi ostatními scénami, kde je hrdinka sama ve svém reálném životě. Osvětlení je rázem fuč, scéna je tmavá a depresivní, přesně stejně jako hrdinčin život mimo záři reflektorů.

Sitcomový příběh je docela tragédie. Jde o hodně trapnou komedii, které se snad nikdo smát ani nemůže… tedy kromě obligatorního studiového smíchu. Všechny postavy jsou hrozně nesympatické a idiotsky se chovají i mluví. Příběh mimo sitcom je o poznání zajímavější, a to nejen díky již zmiňovanému kontrastu, ale celkově má mnohem lepší hloubku a zajímavější charaktery.

Přesto po prvním díle nemůžu říct, že bych byla stoprocentně zaháknutá a nemohla se dočkat maratonu. Hrdinčiny představy jsou super, zvlášť když si představuje, jak manželovi probodává střepem krk – další velký kontrast oproti veselému sitcomovému životu. Možná se do toho víc dostanu až s přibývajícími díly. Rozhodně si je ujít nenechám. Jen se do nich rychle nepohrnu.

  • neokoukaný nápad
  • kontrast reality a sitcomu
  • hrdinčiny thrillerové představy
  • sitcomová část je tragická (ale to byl asi záměr tvůrců)
  • vlastně ani jinak nevím… nějak mi to nesedlo tak, jak jsem doufala
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Blázen z Jericha

Blázen z Jericha

Co je to za debilní módu cenzurovat názvy? Když to neumí pojmenovat správně, tak proč to nepojmenují jinak?
před 2 roky
Fruiko

Fruiko

Tak alespoň na tom plakátu to vyřešili fikaně.
před 2 roky
Kolombo

Kolombo

Já jsem zatím po dvou dílech velmi spokojený. Ta sitcomová část je podle mě takhle přehnaná schválně, aby...
před 2 roky
Další články k tématu