7. 1. 2021

Novinka pod lupou: Call Me Kat (Fox)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Call Me Kat
Žánr komedie
Stanice Fox
Premiéra 3. 1. 2021
Vysílání čtvrtek, 21:00
Délka pilotu 22 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Třicetidevítiletá žena se rozhodne, že peníze, které jí rodiče šetřili na svatbu, použije na koupi kavárny s tématikou koček. Seriál je adaptací britské Mirandy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pamatuju si, že moje první setkání s Mirandou proběhlo v rámci rubriky S lupou do historie a seriál mě velmi příjemně překvapil. Dokonce až tak, že i když to u britských komedií nikdy nedělám, přidala jsem si ho do seznamu. Tam mi sice stále čeká, ale kdo ví, možná se k němu letos i dostanu.

Za ty roky už si na ten první díl až tak nevzpomínám, takže nevím, jak moc se ho americká verze drží. Každopádně za sebe musím říct, že to šlo od pěti k desíti (nebo spíš od tří k sedmi). Začátek mě neoslovil téměř vůbec, skoro jsem se začínala bát, jak zvládnu těch 22 minut. Ale čím dál příběh plynul, tím více jsem si sledování začínala užívat.

Jasně, nejde o nic průkopnického. Ale sem tam se tu objeví povedená scénka nebo vtip. Mayim je původní představitelce taky trošku podobná, do role se dobře hodí. A náhrada za Toma Ellise taky parádní, Cheyenne Jacksona znám jen z pár dílů Glee, AHS jsem zatím neviděla, ale tady se na něj rozhodně dobře kouká.

Na nový velký komediální hit to nevidím, ale jako nenáročná oddychovka by seriál mohl pro mnohé diváky zafungovat.

  • herecké obsazení
  • občas se vtip povede
  • zábavné narušování 4. stěny
  • začátek nepřesvědčí
  • nečekejte žádnou hitparádu
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Lokální verze mají ten problém, že pokud už člověk viděl předlohu, většinou nic lepšího žádný stát vytvořit nedokáže. Call Me Kat se hodně drží britské Mirandy, alespoň do chvíle, než přijde s kočičí kavárnou. Pak tu jsou snahy v některých scénách, ale už to prostě není ono, což je škoda, ale zase dělat seriál jako přes kopírák, to taky nemá význam.

Vtipy v americké podobě nevyznívají ani z poloviny tak dobře jako v původním britském seriálu, když už lokalizovat, tak asi kompletně. Překvapil mě zpěv Mayim Bialik, to byla pecka, kterou jsem nečekal. Ale jinak, já nevím, něco jí chybí, aby to byla ta postava, kterou by si někdo mohl potenciálně splést s chlapem (teda u Mirandy stejně nechápu, jak ten hlas někomu může připadat mužský). A od hlasu už jsme jen krůček ke vzhledu a tedy Swoosie Kurtz. Co jí to udělali, vždyť tam vypadá úplně zrůdně a dělá z celého seriálu parodii samu na sebe.

Vtipy nejsou úplně špatné, jak už jsem zmínil, ale některé situace působí trochu promarněně a nevyužitě. Leslie Jordan to sám pak neutáhl a trochu mi přišlo, že jen zopakoval roli z The Cool Kids a nepřidal nic moc nového, ale je docela možné, že mu stačí dát pár dílů, než se rozjede.

Na to, jak jsem byl na seriál zvědavý, tak teda velké zklamání. Pokud mě někdo nepřesvědčí o tom, že další díly jsou lepší nebo že jsem až moc kritický, tak pro mě seriál pravděpodobně končí prvním dílem.

  • hlas Mayim Bialik
  • Leslie Jordan
  • zvláštně lokalizované
  • Swoosie Kurtz
  • hraje si na něco, co není
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
Kahlan

Kahlan

asi tak.ja som rozmýšľala,že ešte z čistej nudy, keď budem potrebovať vypnúť po celodennom učení...
před 3 roky
Tesa.

Tesa.

Tak!...
před 3 roky
šotek10

šotek10

Mirandu jsem nikdy neviděla, takže nemůžu posoudit jak moc je Kat špatná. Neříkám, že je to bůh ví co na co...
před 3 roky
Další články k tématu