2. 6. 2021

Novinka pod lupou: Třídní schůzka (Mall.tv)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Třídní schůzka
Žánr komedie
Stanice Mall.tv
Premiéra 31. 5. 2021
Vysílání pondělí, 19:00
Délka pilotu 11 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál Třídní schůzka je nejen o rodičích a učitelce jejich dětí, ale také o situacích, které se během třech lockdownů staly důvěrně známé většině uživatelů internetu. V lepším případě jim na nejrůznějších online setkáních pouze přihlíželi, v horším se stali jejich přímými aktéry. Vítejte na online třídní schůzce!

Trailer

A jaký je náš ortel?

Skypových seriálů se za poslední rok urodilo více než dost, stejně jako seriálů reagujících na koronavirus. Takže si tvůrci ukousli celkem velké sousto, když se rozhodli přijít se svou troškou do mlýna, protože je jasné, že budou srovnáváni se všemi okolo. Navíc, jelikož se seriál odehrává ještě vloni na jaře (i když produkce podle závěrečných titulků už probíhala v letošní roce), tak některé vtipy postrádají svůj vtip, protože mezitím česká vláda stihla většinu těchto situací převést na běžný normál.

I když nejsou v seriálu jen scény od obrazovky, tak přeci jen většina se jich tímhle stylem odehrává. Opravdu je zábavné sledovat, co se odehrává na pozadí u jednotlivých účastníků videohovoru a jak to vypadá u všech doma. A že je na výběr! Dokonce by člověk řekl, že až moc, protože chvílemi nevíte, kam se dřív podívat.

Samotný děj je zatím takový nemastný neslaný. Po milionté opakovaný vtip s omylem vypnutým zvukem/obrazem ze všech konkurenčních pořadů je tu opět zopakován a aby toho nebylo málo, tak pro jistotu hned několikrát. Sem tam se nadhodí nějaký ten stereotyp, bez nich by to asi nešlo, a je tu konec.

Není to špatné, mohlo to být horší, ale bohužel i lepší. Zatím chybí nějaký ten dějový rámec či zvrat, který by člověka nutil pustit si další, ale když už nic, tak se to hodí do březnové výzvy.

  • kromě online situací občas i normální záběry
  • pozadí u jednotlivých účastníků žije
  • široký ansábl herců
  • dá se to nacpat do „korona“ výzvy
  • široký ansábl herců
  • opakovaný vtip není vtipem
70 %
Mé hodnocení
Fruiko

Tak tohle mě pobavilo asi nejvíc ze všech korona seriálů. Měla jsem podezření už podle názvu seriálu, že tohle by se mohlo povést, a pilot rozhodně nezklamal. Kam se hrabou přátelé nebo rodinní příslušníci na Skypu, když můžete přes kameru udělat třídní schůzky s lidmi, kteří nemají společného nic jiného, než že jejich děti chodí do jedné třídy.

Pilot se odehrává na jaře 2020, kdy pandemie vypukla. Všechno je to nové, dosud jsme to nezažili, aktivně se šijí roušky, nikdo netuší, co bude dál, jak dlouho to potrvá, a co vlastně korona obnáší. Takhle s ročním odstupem je to opravdu zábavné sledovat, člověk si ani neuvědomí, jak moc se náhled na pandemii za tu dobu proměnil. A to první díl krásně ukazuje.

Naskládat na jednu obrazovku všechny ty rozdílné charaktery byl skvělý nápad. Herec mě dostal na podlahu, neznám jeho představitele, ale role se zhostil na výbornou, ty jeho herecké výplody a názory na aktuální seriály nemají chybu. Ale ani ostatní se nemají zač stydět. Jasně, jsou tady typické rozličné postavy, aby k sobě schválně neladily. Ale to nevadí. Je jich tolik, že vám oči lítají zprava doleva a nahoru dolů a vlastně nikdo vás nezačne svou povahou štvát, protože má každý tak akorát prostoru.

Jak říkám, za mě zatím nejlepší koronavirový seriál. První díl byl super.

  • skvělý nápad
  • rozličné postavy
  • povedené vtipy
  • ideální stopáž
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu