25. 12. 2021

Novinka pod lupou: Decoupled (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Decoupled (Rozvádění)
Žánr drama, komedie
Stanice Netflix (Indie)
Premiéra 17. 12. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 28 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Protivný spisovatel a jeho manželka, která si založila startup, se rozvádí a řeší přitom absurdity i trable života ve velkém luxusu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak nesympatickou postavu jsem dlouho neviděla. Nechápu, jak se s ním kdokoliv může bavit, natož ho obdivovat nebo si ho vzít. Vůbec se nedivím manželce, že se snaží osamostatnit a začít žít nový život bez něj.

Podle obsahu zněl seriál jako něco, co by mě mohlo bavit. Ale bohužel se nedokážu přenést přes povahu hlavního hrdiny, který mi tak nesedl, že je pro mě další sledování prostě nepředstavitelné. Málokterý seriál nebo postava ve mně dokáže vyvolat tak silné (negativní) emoce.

To je asi tak všechno.

  • zábavné téma
  • manželka
  • hlavní hrdina je k nesnesení
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Z tvorby indického Netflixu jsem naposledy viděla Feels Like Ishq, což sice nebyla žádná hitparáda, ale byla to docela příjemná romantická komedie. Podobné nároky jsem proto kladla i zde a narovinu říkám, že tohle bylo strašné. Vůbec jsem se s myšlenkou tohohle seriálu nesešla a fakt nechápu jeho aktuální vysoké hodnocení na IMDB.

Šla jsem do pilotu optimisticky s tím, že i když mě to nebude bavit, aspoň se zase kouknu na jinou kulturu a třeba se o tamním životě něco nového dozvím, což je ostatně primární důvod, proč vyhledávám seriály s různých zemí. Ze začátku to bylo ještě fajn, ale jak epizoda ubíhala, což mimochodem brutálně pomalu, obzvlášť na to, že měla pouze nějakých 25 minut, začaly mě ty postavy neskutečně iritovat.

Asi to mělo být vtipné, ale pro mě nebylo, ten chlap byl příšerný a jeho chování jsem absolutně nepobrala. Přišlo mi to jako nějaká parodie na americké komedie, bohužel vůbec ne dobrá. Je to zase trošku jiný pohled na indický stereotyp, ale nejsem si jistá, jestli to byl krok správným směrem, nebo to spíš ještě zhoršili. Já se přikláním k druhé možnosti.

Neumím si představit co se zbylých 7 epizod děje. Tak rozvedou se nebo ne? Nesedli mi oba, ale být tou ženskou, tak se s tím týpkem rozloučím už dávno. Teď akorát nevím, jestli je to mnou a jinak to je kvalitní věc, či se někdo s mým názorem ztotožní. Za mě tohle fakt ne.

  • prvních 7 minut bylo koukatelných
  • postavy, hlavně ten chlápek
  • nezábavné
  • celkové zklamání
30 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu