12. 6. 2021

Novinka pod lupou: Dom (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Dom
Žánr drama, krimi
Stanice Amazon
Premiéra 4. 6. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Victor je mladý potápěč, který se shodou okolností stane vládním agentem a vydá se do drogové války, což se stane jeho životní misí. Během let je nucen čelit rozčarování z nekonečné války a sleduje vlastního syna Pedra, jak je poražen nepřítelem, proti kterému se celý život snaží bojovat – kokainem. Z Pedra se stane závislák a jeden z nejhledanějších kriminálníků v Riu de Janeiru – Pedro Dom.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Drogové seriály nepatří mezi moje oblíbené. Tady ale musím říct, že se Dom docela povedl. Tedy, alespoň část.

Příběh pilotu je rozdělený na dvě časové roviny. Současnost se odehrává v roce 1999, odkud se pomocí flashbacků vracíme do roku 1970, kdy byl hrdina mladý a začínal se svou policejní kariérou. Pro mě osobně byla mnohem zajímavější a zábavnější flashbacková dějová linka. Mladý hrdina je sympaťák, takový nevinný, teprve se seznamuje s nebezpečným světem okolo sebe.

Naopak dějová linka v přítomnosti se spíše soustředí na jeho čerstvě dospělého syna, který krutě lítá v drogách. Ten mi jako postava ani herec nesedl vůbec, navíc mu v mých očích nepomohlo to, jak moc je závislý. Jen mě to utvrdilo v tom, jak jsem ráda, že jsem nikdy nic podobného nezkoušela a nemusím se z podobné závislosti vyhrabávat. Jak se znám, tak by to pro mě byl docela tvrdý a životu nebezpečný oříšek.

Ve sledování dál pokračovat nebudu. Ale byla jsem docela příjemně překvapená. Na to, jak téma není můj šálek čaje, tak se pilot sledoval docela dobře a poměrně svižně plynul.

  • dvě časové roviny
  • především minulost a zdejší hrdinové
  • syn v přítomnosti
  • drogy nejsou téma pro mě
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu