26. 6. 2021

Novinka pod lupou: JIVA! (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název JIVA!
Žánr drama, taneční
Stanice Netflix (Jihoafrická republika)
Premiéra 24. 6. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Jiva sleduje život pouliční tanečnice Ntombi, která má co dělat, aby se vyrovnala s nároky své bezvýchodné práce, zodpovědností za rodinu a bouřlivým milostným životem. Uvědomuje si, že její taneční pohyby by mohly být vstupenkou z dělnické čtvrtiv Durbanu. Nejdříve ale musí překonat svůj strach, porazit své soupeře a vyřešit chaos, který panuje v její rodině.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Myslím, že všichni milovníci tance budou spokojení. Pilot ho nabízí opravdu hodně, choreografie se povedla. Myslím, že jde o nejlepší stránku pilotu, protože samotný příběh už zaostává. Ale taneční čísla vypadají opravdu parádně.

Podobně jako u nedávné novinky Blindspotting, i zde se začíná tančit víceméně náhle a nahodile v průběhu děje. Tady se to ale hodí, protože tanec je základním tématem samotného příběhu, takže taneční čísla ho pěkně doplňují a ladí s ním.

Samotné postavy jsou takové neutrální, ani mi nevadí, ale ani jsem si je neoblíbila. Hlavní hrdinka je sympatická, ale drama s bývalým přítelem, který jí ukradl sen, je trošku moc dotlačené do extrému.

Ještě uvidím, jestli budu koukat dál, možná dalším dílům šanci dám. Ne tak kvůli příběhu, ten je spíše průměrný, ale kvůli skvělému tanci. Ty jejich kostýmy jsou nádherné, spojují v sobě modernu i tradice, mají krásné barvy a vzory, jsou úplně jiné, než na co jsem zvyklá z domácí nebo americké taneční scény. Radost pohledět!

  • taneční čísla
  • kostýmy
  • nic moc postavy
  • jednoduchý příběh, který neutkví v paměti
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu