6. 4. 2021

Novinka pod lupou: Law & Order: Organized Crime (NBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Law & Order: Organized Crime
Žánr krimi
Stanice NBC
Premiéra 1. 4. 2021
Vysílání čtvrtek 22:00
Délka pilotu 42 minut
Předskokan LaO: SVU
Konkurence Rebel (ABC), Clarice (CBS)
Tipovačka

O čem to je?

Elliot Stabler vede v New Yorku policejní jednotku proti organizovanému zločinu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na pilot jsem se těšila. SVU mě hodně láká, ale ještě nikdy jsem z této kriminálky neviděla ani minutu. Každopádně po zhlédnutí Organized Crime doufám, že SVU je lepší. Protože jestli ne, tak ten mega maraton někdy v budoucnu velmi ráda oželím.

První díl mě vůbec nezaujal. Příběh mi nepřišel dostatečně zajímavý a tím, že očividně půjde (minimálně částečně) o serializovaný děj, nijak moc nemám potřebu koukat dál, protože mě nezajímá, co bude dál. Dějová linka s mrtvou manželkou přinesla to, co z duše nesnáším – osobně motivovaného hlavního hrdinu, který si myslí, že je centrem vesmíru a má právo porušovat pravidla, jen aby se dočkal své pomsty.

Z postav jsme tu zatím až tolik neviděli, vše táhne hlavní hrdina. Každopádně z toho, co jsem pochopila o SVU, tak i tento seriál bude ukazovat obě strany mince, tedy nejen policii, ale také pachatele, jeho motivy, úspěchy a zádrhely v cestě za cílem. Líbilo se mi, že se různé postavy v průběhu dílu pěkně vybarvily – ze začátku byste neřekli, na kterou stranu patří. Každopádně na Meloniho se mnohem více těším v Happym, tady je takový neutrální, možná až nesympatický, hlavně kvůli tomu, co jsem psala v předchozím odstavci.

Ještě musím zmínit hudbu. Ta se zasekla někde v sedmdesátkách, jinak si to nedovedu vysvětlit. Křiví se mi z ní uši, je přehnaně hlasitá a přehnaně dramatická a k seriálu z roku 2021 prostě vůbec nesedí. Ale tak trošku se bojím, že to je další prvek, který seriál přebírá od SVU a který mi i na tomto veteránovi bude hodně vadit.

Ve sledování dál pokračovat nebudu. Myslím, že to bude podobné jako u NCIS: NO, které taky jako jediné z NCIS série nemám v plánu, protože mě pilot prostě nebavil. Jen opravdu doufám, že SVU pro mě bude zábavnější, protože se na to těším už pár let.

  • propojení značky
  • nepředvídatelné postavy
  • hudba
  • případ
  • chování hlavního hrdiny
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Po pěti měsících, kdy v listopadu došlo v SLDH na SVU, nadešel čas se přesunout do roku 2021 a trochu svět L&O trochu aktualizovat. Crossover byl rozhodně zajímavým úvodem seriálu, ale nakonec, kdyby se to trochu upravilo, by bohatě stačil Organized Crime. Ale bylo fajn vidět, kam se SVU za ty roky posunulo.

Seriál má zajímavé úvodní titulky jak graficky, tak i hudbou, ale není to úplně top mezi všemi L&O. Líbí se mi ten jiný pocit, který z pilotu (a právě i titulků) jde cítit. Celkově díl působí takovým svěžím dojmem, proti první části crossoveru, která založená hlavně na rodinné lince, pilot už je tajemnější a napínavější.

Líbí se mi sestavení týmu, Meloni zpět jako Elliot to je jasné. Tamara Taylor je zajímavým zpestřením příběhu a doufám, že z její postavy bude víc než jen profesorka s napojením na nebezpečné lidi. Elliotova šéfka vypadá taky slibně, myslím, že se můžeme těšit na zajímavé interakce mezi nimi.

Tak jo a teď k jedné věci, kterou jsem ani po dvou epizodách nepochopil. To nikomu nepřijde divné, že roušky mají všichni mimo postav, které zrovna mluví? Jako jo, chápu to a už jen pro ozvučení a možné odezírání je to takto nejspíš lepší, ale vypadá to prostě blbě. Když se náhodou někdo v pozadí objeví bez roušky, hned si ji nasazuje, ale v týmu, tam snad jen Meloni v jedné scéně roušku sundává. Ale tak to je jen takový detail, když už se v seriálech snaží o to zapojení aktuálního dění do děje.

Celkově má seriál určitě i díky známé hlavní postavě velkou šanci zabodovat a udržet se na obrazovkách několik sezón. Z mého pohledu jednoznačně Wolf přinesl něco, co v tomto seriálovém světě chybělo a nepůsobí nijak lacině.

  • tajemnější atmosféra
  • zajímavý tým
  • Christopher Meloni
  • roušky
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
andromache

andromache

Já vím proč se tomu chci vyhnout. Stablera jsem nesnášela už v SVU. Ten jeho podivný přístup mi nikdy...
před 3 roky
stonefire

stonefire

Soude podle pilotu ma Organized Crime s SVU jen pramalo spolecneho. SVU je case-of-the-week, casto...
před 3 roky
Další články k tématu