18. 5. 2021

Novinka pod lupou: Intergalactic (Skye One)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Intergalactic
Žánr drama/scifi
Stanice Skye One
Premiéra 30.4.2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Ash Harper je mladá policistka a vesmírná pilotka, která má před sebou zářivou kariéru. Ta jí však proklouzne mezi prsty, když je hrdinka neprávem odsouzena za vážný zločin a poslána do exilu do vzdálené vězeňské kolonie. Na cestě tam se však další vězeňkyně vzbouří a převezmou kontrolu nad vězeňskou přepravní lodí. Původní posádka je mrtvá a vůdkyně vzpoury Tula Quik se plánuje dostat do svobodného světa v Arcadii spolu s celou svou partou… a Ash je jediná pilotka na palubě, která to může zařídit. Hrdinka je nucena přidat se do party kriminálnic na útěku směrem ke vzdálené galaxii a nejisté budoucnosti.

Trailer

A jaký je váš ortel?

V průběhu sledování jsem si říkala, jestli má jít o nějakou parodii nebo vtip. Některé scény byly tak špatné, že jsem si to jinak vysvětlit nedovedla. Každopádně závěr ukázal, že se seriál bere vážně a máme čekat drsné sci-fi, ve kterém půjde postavám o život.

Největší problém mám s hlavní hrdinkou. Je to totiž děsný uplakánek. Jasně, je vhozena do hodně špatné situace, kterou ji asi nikdo závidět nebude. Ale i tak mě štvalo, jak pořád vzlyká. Naštěstí to vynahrazují ostatní postavy, kterým role záporaček jdou na výbornou. Líbí se mi ta šílená s hadím jazykem, no a samozřejmě ta s maskou přes pusu, u které zatím netušíme, kdo je zač a o co jí jde.

Pořád nevím, jestli mám dát seriálu šanci. Konec pilotu mě docela navnadil, ale pak přišly ukázky na to, co nás v této sérii čeká, a nevím. Akce je tam sice dost, ale nějak mě ten „trailer“ nedokázal upoutat. Asi se rozhodnu podle toho, kolik sérií novinka bude mít. Pokud to zůstane u jedné nebo dvou, tak bych to asi dokoukala.

  • cool záporačky
  • občas si říkáte, jestli to není parodie
  • hlavní hrdinka
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Úvod vypadal hodně slibně, taková pozitivní atmosféra, zajímavý svět i nápad. Ale pak se to zvrtlo v takové trochu jiné The 100 (a to i v úvodních titulcích) říznuté Suicide Squadem a trošku tomu začal docházet dech.

Popravdě celé to na mě bylo až moc uřvané, neustále hlasitá hudba a zvuky, až chvílemi nebylo slyšet postavy. Do toho zběsilá kamera a dojem z pilotu šel úplně do háje. Postavy mají potenciál, ale v té rychlosti neměli šanci se moc předvést. Zkrátka to celé bylo uspěchané, což byla škoda.

Trochu nechápu jednání postav, mám tu zbraň, mířím na tebe, ale nevystřelím, i když jsi před mýma očima právě zabil dva lidi. Jasně, muselo se to celé zvrtnout, ale možná by stálo za to trochu víc promyslet způsob, jakým se to zvrtlo. Každopádně tato část je naštěstí uzavřená a podle všeho už nás čeká jen víc akce v nových světech, v zajímavém prostředí, na které se osobně těším mnohem víc.

V pilotu se představilo docela dost postav, ale ty nejzajímavější se zatím moc na výsluní nedostaly. I to je za mě jeden z tahounů a lákadel pro další díly, minimálně záhadná doktorka určitě má co nabídnout.

Zatím to teda vidím tak, že je co zlepšovat a bude pro to prostor. Takže i když nejsem z úvodu úplně odvařený, zatím si nechávám prostor pro větší názor na později a doufám, že mě to chytne.

  • zajímavý svět
  • potenciál postav
  • atmosféra úvodu
  • pocit The 100 říznuté Suicide Squadem
  • uřvané
  • zběsilá kamera
  • uspěchané
  • další děj vypadá zajímavěji než pilot
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Na tento seriál jsem se moc těšila, ale bohužel jsem po zkouknutí pilotu zklamaná. Největším neduhem celého pilotu je nepochybně to, že je na něm vidět, že televize do něj nebyla ochotná investovat. Je to poznat nejen na speciálních efektech, ale i na kulisách. Pokud v dnešní době vytváříte sci-fi seriál, tak se do něj musí chtě-nechtě nalít peníze, ale tady zdá se chtěli ušetřit, kde se dá.

Zjevná levnost seriálu, ale není jediný neduh. Dalším je děj, který nemá ani hlavu, ani patu. Postavy se chovají totálně nelogicky. Nejdřív jsem si říkala, že to má být asi nějaká stylizace, nebo parodie, ale ne, ono se to bere vážně.

Co můžu vyzdvihnout, jsou herecké výkony. Herci se sice musí vypořádat se šablonovitými, nesympatickými postavami, ale vypořádávají se s nimi se ctí. Zároveň musím pochválit i kostýmy a make-up. Sice z toho taky kouká touha ušetřit, ale nebije to tolik do očí jako ty kulisy, či efekty.

Stopáž pilotu celkem sedí, i když se nevyhneme několika hluchým místům. Seriál má hodně akce a snaží se udržet napětí. Nicméně od začátku pilotu je vám jasné, jak to skončí. Nějaké dějové zvraty, tak musí počkat až do dalších epizod.

Za mě se jedná o podprůměr, který možná dokoukám kvůli Natashe O'Keeffe. Ale pokud máte rádi ne úplně dobrý sci-fi, tak se vám to může líbit.

  • herecké obsazení
  • levné kulisy
  • nesmyslný scénář
  • nesympatické postavy
40 %
Mé hodnocení
litllewitch
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Longsword

Longsword

Shlédnuta celá první série (budou další? Dost bych se divil, ale je to VB, tam je možné prakticky...
před 2 roky
ESESEL

ESESEL

Mám. A tohle je pecka! :-)
před 2 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno a celkově spíše zklamání. Neměla jsem velká očekávání, ale i tak jsem se celkem nudila. Velké...
před 2 roky
Další články k tématu