4. 6. 2021

Novinka pod lupou: Money, Explained (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Money, Explained (Peníze – máme jasno)
Žánr dokument
Stanice Netflix
Premiéra 11. 5. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 22 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Obsah

Trailer

A jaký je náš ortel?

Asi začínám přicházet na chuť tady těm netflixáckým dokumentárním sériím. Vždycky se dozvím hromadu zajímavostí, které by mě do té doby nenapadlo jen tak si dohledávat (podvod s Poyais! jak jsem bez toho doteď mohla žít?), a když k tomu přidám ty skvělé animace, je to vážně příjemná podívaná. Pustila jsem si první epku, kterou mi Netflix nabízel (Get Rich Quick) a ani nevím jak, ale najednou jsem dokoukávala v pořadí třetí (Student Loans). Epizody jsou velmi krátké, takže to uteklo rychlostí blesku.

Nicméně za cílové publikum bych tady označila téměř bez výhrad Američany. Sice je většina těch informací, které jsem v průběhu oněch 3 dílů dostala, zajímavá a obohacující, ale (naštěstí!) se mě problém dluhů na kreditních kartách nebo vysokoškolských studentských půjček netýká. Ten 1. díl se mi teda nakonec zatím líbil nejvíc, bylo tam hodně příkladů z historie i z novodobějších kauz, což si drželo mou pozornost. Jinak jsem ale čekala nějaký komplexnější pohled na otázku peněz. Třeba se něco převratného a/nebo pro mě aktuálnějšího dozvím ve zbývajících 2 dílech, ale moc šancí tomu nedávám.

  • některé zajímavosti, převážně ty z historie a z uplynulých kauz
  • díky animacím srozumitelné
  • délka
  • nejsem Američan (hádám – i dle tohoto dokumentu – že v životě plus, pro edukativní náplň při sledování minus)
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
AislinK

AislinK

Tak tohle je něco pro mě. Přidávám do chci vidět :)
před 2 roky
Zizik

Zizik

Jo, "Explained" série od Netflixu jsou zajímavé, ale přesně jak píšeš, cílené primárně na americké...
před 2 roky
Další články k tématu