14. 9. 2021

Novinka pod lupou: Doogie Kamealoha, M.D. (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Doogie Kamealoha, M.D.
Žánr komedie, drama, teen, lékařský
Stanice Disney+
Premiéra 8. 9. 2021
Vysílání středa
Délka pilotu 34 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Lahela „Doogie“ Kameāloha je šestnáctiletá míšenka, která si pomalu buduje svou lékařskou kariéru už od mládí. Vede ji celá rodina včetně irské matky Dr. Clary Hannon, která pracuje jako primářka v nemocnici. Její otec se ale jen těžko smiřuje s tím, že Doogie už dávno není jeho malá holčička.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Původní seriál jsem neviděla, ale moc se mi líbí, jak na něj tato novinka navázala. Nesnaží se ho nahrazovat ani modernizovat, ale jde si vlastním směrem a odkazuje na něho velmi příjemně a uctivě. Pokud někdo nesledoval a zajímá ho to: Nejde o novou verzi Doogieho, ale hlavní hrdince se tak přezdívá právě podle hlavního hrdiny daného seriálu, protože je taky hrozně moc chytrá a v šestnácti už má vystudovanou medicínu a pracuje jako doktorka.

Je to jeden z těch feel good seriálů pro celou rodinu, které Disney prostě umí. Není to vyloženě dětská záležitost, která by se hodila na Disney Channel, ale na Disney+ se řadí k oddychovkám jako Big Shot nebo Mighty Ducks, které se hodí pro víkendové sledování v obýváku s popcornem. Zabaví se děti i dospělí.

Příjemná atmosféra z toho čiší v každé scéně. I když se zde řeší (hodně předvídatelná) dramatická dějová linka s pacientem, vyvažuje to nevyspělost hlavní hrdinky. To je podle mě největší nerealistická věc. Myslím si, že v šestnácti letech i sebechytřejší a vyspělejší člověk prostě nemá emoce na to, aby zvládal tak náročné povolání. Může na to mít znalosti, nastudovanou teorii a i nějakou dobu praxe, ale po emoční stránce na to nemá. To dokázal i první díl, když hrdinka přišla o svého pacienta, naprosto jí to odrovnalo a ona se tam mámě schoulila do náruče a brečela a brečela. Jasně, neříkám, že doktoři jsou sochy a nic je nerozhází. Ale realita je taková, že smrt k této profesi patří a doktoři a sestry se s ní musí vypořádat hodně rychle, aby se mohli začít ihned soustředit na další pacienty, kteří je stále potřebují. V šestnácti letech tohle asi nikdo nedokáže. Zvlášť když je hlavním cílem hrdinky posunout si večerku, jen aby mohla na rande a na středoškolský ples se svým přítelem.

Tím seriál neshazuju. Je roztomilý, nenáročný, dobře se na něj kouká. Ale s realitou nemá mnoho společného.

  • sympatické postavy
  • nádherné exotické prostředí
  • příjemná atmosféra
  • odkaz na původní seriál
  • nesmíte u toho přemýšlet
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_-0-_

_-0-_

Děkuji za upozornění, na co se nemám dívat ani ve stavu notně podroušené mysli :-)
před 2 roky
Další články k tématu