5. 5. 2021

Novinka pod lupou: Headspace Guide to Sleep (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Headspace Guide to Sleep
Žánr dokument/animovaný
Stanice Netflix
Premiéra 28.4.2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 18 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Drew Takahashi
Hrají Eve Lewis Prieto

O čem to je?

Naučte se lépe spát. V každém dílu se probírají různé rozšířené omyly, zazní pár dobrých rad a na závěr proběhne zklidňující meditace.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Na tohle jsem vůbec nechtěla psát článek, jenom jsem na to tlačítko v redakčním systému omylem máčkla, když jsem byla na mobilu. Ale pak jsem si řekla, proč ne. Máme tu všechno možné, tak proč si nedát pro jednou takovouhle oddychovku. Možná dodatečně udělám lupu i na Headspace Guide to Meditation.

Pořad si dává za cíl zbořit mýty o spánku a naučit vás zdravé návyky k tomu, abyste kvalitu svého spánku zlepšili. Soudě na základě pilotu ale můžu říct, že se žádné boření nekonalo. Nepijte alkohol, či kávu před usínáním, a 8 hodin spánku není vždycky ideál. Tak to asi všichni víme.

Co je ale velkým plusem tohoto seriálu, je jednak moderátorka, která vás uvede na příjemnou usínací vlnu (v dobrém slova smyslu) a animace. Každá část dílu je doplněna vtipnými kreacemi. A když na konci dojde na meditaci, tak klidně můžete zavřít oči, protože ukázaný obraz se už nezmění. V klidu tak můžete relaxovat, aniž byste se báli, že vám něco uteče.

Ona meditace taky není nijak přelomová. Jedná se o klasické uvolnění těla, které najdete na každém webu o usínání, a počítání. Jasně, je to osvědčená fungující metoda, kterou zvládne každý, ale čekala bych něco lepšího.

Pokud hledáte něco krátkého na uvolnění a zároveň pěkného na pohled, tak je tenhle pořad přímo pro vás. Nečekejte od toho ale žádné zázraky.

  • animace
  • příjemný hlas moderátorky
  • nic nového se nedozvíte
50 %
Mé hodnocení
litllewitch
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Locke

Locke

Koukl bych na to, ale bojím se, že u toho usnu :D
před 3 roky
Další články k tématu