22. 7. 2021

Novinka pod lupou: Leverage: Redemption (IMDb TV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Leverage: Redemption
Žánr akční, dobrodružný, krimi
Stanice IMDb TV
Premiéra 9. 7. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Revival klasického podfukářského seriálu Leverage (Dokonalý podraz). Skupina profesionálních lupičů a podvodníků díky svému high-tech vybavení a zkušenostem obírá zkorumpované podnikatele a jiné bohaté kriminálníky, aby pomohli těm, kterým nikdo nepomůže.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na tohle jsem se hrozně moc těšil. Hustle je v mojí TOP 10 a Leverage byla sic slabší ale přesto dostatečná náhrada. Proto jsem s nadějí očekával pokračování. Bohužel natěšení bylo asi příliš veliké, protože pilot revivalu mě dost zklamal. Sladkobolný začátek by se ještě dal odpustit, ale zbytek už bylo těžko stravitelné sousto. První případ, respektive zločin mě nepřesvědčil. Plán všelijaký žádný a nějak tomu chybí Nathanovo plánování. Nový člen týmu navíc nemá zatím nijak zvláštní chemii se zbytkem a kouzlo toho, jak je ze všech na větvi co dokážou a co umí po chvilce vyprchává. Téměř není důvod proč by se ho parta měla držet i nadále.

Druhá věc, co mi trhala žíly je nedostatečná technická kvalita. Normálně mi to přišlo jak když se koukám na nějaký fanouškovský projekt, jako by neměli pořádnou kameru, případně postprodukci. I komparz vypadá tak nějak lacině, jak ze školního projektu.

  • pořád to jsou podfukáři/lupiči
  • návrat staré party
  • Nathanovo alkoholické fňukání nechybí, ale pořádný plánovač ano
  • plán stojí za zlámanou grešli
  • nedostatečná chemie s nováčkem v týmu
60 %
Mé hodnocení
Fruiko

Neskutečně se těším, až si dám maratonem původní seriál a pak si naplno vychutnám toto pokračování. Takto můžu jen říct, že úvod dobře spoileruje závěr z 2012, pak asi určitě přehodnotím na „smutný úvod se slzami v očích“. Každopádně uvod byl smutný tak jako tak, dokonce jsem měl obavu, že to ztratí to kouzlo, ale byla tu Sophie.

Řekl bych, že je to asi nejlepší seriálové pokračování, které jsem kdy viděl. Perfektní návrat, odkazy na původní pilot a nejspíš i zbytek seriálu. Zkrátka a dobře, Leverage dostává dogromady dvě stě procent.

Obsazení se nedá nic vytknout, čtyřka je zpátky a i když to nechci radši ani říct, Nathan až tak nechyběl. Nová posila v podobě Noaha Wyle se nakonec ukázala taky jako přínosná, zase je to něco nového, svěžího. Takže další bod k dokonalosti.

Trochu mám obavu z těch víceepizodních příběhů, ale tak pilot to zasáhlo až v závěru, takže dobry. Atmosféra byla tak super, jako u původního pilotu. Skvěle propracované, opět se dalo něco čekat, ale až relativně pozdě. Takže moment překvapení více méně zachován.

Opět tak nějak nemám co vytknout. Bavil jsem se královsky a těším se už teď, až se k Redemption dostanu naplno (to už bude i více epizod). Jen mě ještě děsí jedna věc, Aldis Hodge je tu jako special guest star?

  • jako původní Leverage
  • nová posila
  • Sophie jako Nathan
  • opět jízda od začátku do konce
  • Nathan
100 %
Mé hodnocení
jesmot

Ani nevím, jak dlouho už mám původní Leverage ve watchlistu. Moment, schválně se půjdu mrknout, na SerialZone se totiž ukládají i tyto informace, mrk mrk ;-) Takže od 24. srpna 2012, tedy zhruba od doby, kdy se seriál s fanoušky loučil. Stále se na něj ale nedostalo, takže pilot Redemption byl pro mě prvním setkáním s touto partou zlodějíčků.

A musím vám říct, že jestli původní seriál vypadá stejně jako tento, tak si ho užiju od začátku do konce plnými doušky. Přesně tento typ miluju. Zajímavé téma, sympatické a často drzé a velmi chytré postavy, spousta hlášek, sarkasmu, akce i vtipu. A loupeže k tomu. Co víc si přát?

Ze sledování jsem cítila, že první díl hodně odkazuje na původní seriál, což je logické. Každopádně jako neznalec jsem se vůbec nechytala, takže je jasné, že novinku doporučím především těm, kteří už mají původní seriál za sebou a těší se na návrat oblíbených postav. Na druhou stranu když pominu tyto jasné narážky, tak samotná zápletka je úplně v pohodě pochopitelná. Docela rychle se dá zorientovat v postavách, vztahy mezi nimi a kdo je expert na jaké odvětví. Takže pokud jste jako já a původní seriál jste zatím neviděli, klidně můžete zkusit tuto moderní novinku a nebudete si připadat, že jste kompletně vedle jak ta jedle.

Do konce dílu jsem čekala na to, jestli půjde o case of the week koncept, nebo na nás čeká serializovanější příběh. Upřímně nedokážu na sto procent odpovědět. Závěr sice naznačil provázanost, ale nevím, jak dlouho jim vydrží jeden hlavní záporák, moc bych to na celou sérii neviděla. Tím, že už se jim ho hned povedlo chytnout do pasti, už tam asi není moc co vymýšlet. Spíš bych to viděla, že se ve druhém díle tento příběh uzavře a pak se přejde zase k něčemu jinému. Ale uvidíme. Já rozhodně koukat dál budu, ale seriál si nechám až na později, napřed si určitě pustím i původní díly.

  • mix humoru, akce a loupeží
  • sympatické postavy
  • sarkastické poznámky
  • parádní a chytře vymyšlené vyústění zápletky
  • hlavně pro fanoušky původního seriálu
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
_karel_

_karel_

Užil jsem si to náááááááramně. Ale jeden nováček mi teda těžce nesedl. :-)
před 2 roky
Lill

Lill

Vďaka za pripomenutie, mňa to teda bavilo. Občas som si dokonca hovorila, že je to, ako keby žiadna pauza...
před 2 roky
Další články k tématu