26. 10. 2021

Novinka pod lupou: I Know What You Did Last Summer (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název I Know What You Did Last Summer
Žánr horor
Stanice Amazon
Premiéra 15. 10. 2021
Vysílání pátek
Délka pilotu 49 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál na motivy stejnojmenného románu od Lois Duncan a filmu Tajemství loňského léta. Ve městě plném temných tajemství oslavuje skupina teenagerů maturitu. Párty však skončí tragicky, když na cestě domů přejedou autem člověka a zločin se rozhodnou utajit. Rok po této traumatizující události hrdiny začne terorizovat neznámý vrah.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Předlohový film je jednou z ikon teen hororové éry 90. let. Samozřejmě nešlo o žádný hororový klenot, ale mnozí diváci si ho nenechali ujít především díky jeho ikonickému obsazení. Ani se nechce věřit, kam se celá čtveřice za těch 20 let vypracovala!

Adaptace je zasazená do roku 2021, takže samozřejmě vypadá úplně jinak. Ale nevadí mi to, základy předlohy v sobě má. A je to seriál, takže si ho s klidným svědomím můžu pustit a vychutnat si ho se všemi plusy i mínusy.

I když první díl nebyl žádné veledílo, bavila jsem se dobře. Flashbacková scéna na párty byla možná až moc dlouhá, stačila by mi poloviční stopáž, abychom se rychleji dostali k samotné osudné události. Ale další flashbacky, které vyplňovaly díry v příběhu, už mi přišly parádní a závěrečný zvrat jakbysmet.

Film už jsem viděla tak dávno, že si ani nepamatuju, jak to celé dopadlo. Ale asi si ho budu muset někdy připomenout, abych potom porovnala, jak moc se seriál celé zápletky a jejího řešení drží, resp. jestli si jde svou vlastní osobitou cestou, jak by to mělo ideálně být.

Hororových seriálů je sakra málo, takže když se nějakému alespoň místy podaří navodit mrazovou atmosféru (což se tady povedlo), tak jsem spokojená a určitě plánuju koukat dál.

  • závěrečný zvrat
  • hororů není nikdy dost
  • místy skvěle vykreslená mrazivá atmosféra
  • nečekejte nic víc než jen teen horor
  • až moc dlouhý večírek
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
DenaaS

DenaaS

som horor fanda:-)odrastena na slasherovych hororoch... vreskot, tajemstvi... :-) videla som nespocetne krat...
před 2 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Seriál mě celkem bavil, vyvražďovačky jsou super, hádání vraha mě baví vždycky. Tady jsem...
před 2 roky
Další články k tématu