17. 3. 2021

Novinka pod lupou: Zero Chill (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Zero Chill
Žánr drama/komedie/ro­dinný
Stanice Netflix
Premiéra 15.3.2021
Vysílání všechny epizody najednou
Délka pilotu 34 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Talentovaná krasobruslařka Kayla musí dát k ledu všechno, co ji baví – její brácha Mac totiž míří na prestižní hokejovou akademii a celá rodina se kvůli tomu stěhuje.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Vždycky, když si myslím, že na tyhle teen věci ještě nejsem stará, přijde něco, co mi to tak trochu vyvrátí. Normálně mi tenhle typ seriálů vůbec nevadí, naopak mě baví, ráda u nich vypnu a odejdu s dobrým pocitem. Ale pilot Zero Chill mi i na teen seriál přišel strašně jednoduchý a hloupý. Tady bych za cílovou skupinu označila fakt spíš až děti.

Hlavního hrdinu, Maca, jako kdybych už někde viděla. Třeba tak v úplně každém jednom teen seriálu v poslední době. Na to, že je drtivá většina herců nová a měla by být neokoukaná, takhle tuctově působili skoro všichni. Nic moc originálního, herecké výkony nepřesvědčivé. Kupodivu mě nejvíc bavil táta a naopak nejvíc mě rozčilovala matka, u ní se podle mě casting fakt nepovedl. Obrovským a hlavně mega příjemným překvapením byla Ava, kterou hraje Anastasia Chocholatá – Češka. Znám ji z několika seriálů, nějaké pohádky a naposledy např. z filmu Smečka (který se mimochodem taky odehrává v hokejovém prostředí). Vůbec jsem o jejím obsazení netušila a teď mě upřímně zajímá, jak si povede dál, až dostane víc prostoru.

Někde na účtu Netflixu jsem pod upoutávkou na tenhle seriál četla diskuzi, kde skupinka lidí horlivě řešila, že nedává smysl, aby někdo, kdo chce hrát profi hokej, kvůli tomu odjel z KANADY do ANGLIE. Až při sledování pilotu mi došlo, že na tom něco bude. Koneckonců já absolutně nejsem britofil, takže mě ta britská atmosféra spíš rušila a v tom mixu přízvuků a původů mě tak akorát mátlo kdo je kdo. Asi bych tady normálně uvítala dabing, divím se, že není, o to víc, když je to jako dělané pro děti. Taky jsem zvědavá, jestli se i nadále bude 3/4 děje odehrávat na stadioně. Prostředí hokeje a krasa je rozhodně plus, ale obávám se, že po x epizodách odehrávajících se neustále na jednom místě to omrzí.

Nerada bych jakýkoliv seriál nadobro odsoudila už po jedné epizodě, vždycky mu dám aspoň tak 2 – 3 epizody a teprve pak uvidím, tím pádem určitě kouknu dál. Navíc je to jen několik půlhodinových dílů, takže jednohubka, a těším se na Anastasii!

  • prostředí bruslení
  • záležitost na jedno odpoledne
  • Anastasia Chocholatá
  • příliš průhledné a tuctové i na teen seriál
  • herecké výkony
  • scénář šustí papírem
  • britská atmosféra a absence dabingu
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

To bylo roztomilé. Taková PG verze Spinning Out, myslím, že by seriál mohl bavit diváky v rozmezí 13–15 let. Ale co si budeme nalhávat, podobně jako u Julie and the Phantoms, i Zero Chill si přidám do watchlistu a někdy si na sledování čas najdu.

Líbí se mi, že je tu hokej i krasobruslení. Led má hlavní roli :-) Osobně mám raději krasobruslení, moc pěkně se na to kouká. Ale samozřejmě ani hokejem nepohrdnu, i když zrovna v tomto seriálu ho mnoho nebylo. Když už měl začít trénink, vznikla z toho naprosto nesmyslná pubertální scéna, která by se nikdy v realitě stát nemohla. Myslím, že trenér by si hodně rychle udělal pořádek na ledě a holka by to dlouho rozdýchávala, jak by po ní vyjel.

Každopádně čemu jsem se musela smát nahlas, to byl hokejista krasobruslař. Celé to provedení bylo tak nepřirozené a do očí bijící, že to nešlo brát vážně. Drsná hudba, ta jeho těžká výstroj, mohutné tělo a on si tam skáče piruetky jako baletka. Úplně mi to připomnělo ty obrázky táty s dcerkou – když dcera řekne, že si budeme hrát na princezny, tak si budeme hrát na princezny! Ani nemluvím o tom, že si tam oba střihli synchronizovanou choreografii, i když se na ledě potkali poprvé 😂

Jako jasně, tady nemá cenu o tom přemýšlet, prostě jen sednete a užíváte si tu pohodu. Obsazení je sympatické, prostředí taky, takže vlastně není, nač si stěžovat.

  • příběh na ledě
  • sympatické postavy
  • bez špetky logiky
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Popravdě musím říct, že takhle blbý seriál, aby člověk pohledal. Jak jsem před pár dny zmiňovala jako nevýhodu krátkou stopáž u Generation, tak tady i 34 minut bylo moc. V tomhle seriálu nefunguje absolutně nic. Od herců, přes zápletku, až po prostředí hokeje a krasobruslení.

Jak už zmínila Olivia ve svém názoru, tak koho napadlo udělat ve Velké Británii proslulou hokejovou akademii? A ještě se tam stěhujou z Kanady, která je hokejovou velmocí? Brala bych to, kdyby to byla parodie, ale bohužel se tenhle seriál bere zatraceně vážně. Nemluvě o tom, že rodiče se věnují pouze synovi a na dceru, která je nadějnou krasobruslařkou, kašlou. Ten otcův rozhovor s Kaylou mě vytáčel doběla.

O hereckých výkonech se nedá ani hovořit, protože ty prostě neexistují. I když to se nedá svádět ani tak na herce, jako na scénář. Ten je totiž extrémně hloupý. A nemyslím si, že se to dá svést na to, že se jedná o seriál pro mladší publikum, protože i takové seriály mohou být chytré. Tady scénáristi rezignovali na jakoukoliv logiku, a prostě na papír nahodili, co jim zrovna přišlo pod ruku. A podle toho celý pilot taky vypadá.

Pokud vás zajímá seriál o krasobruslení, tak si radši pusťte Spinning Out, které bylo loni zrušeno asi na úkor této slátaniny. Jestli se ale chcete podívat pouze na hezké herce a je vám jedno zápletka, tak vřele doporučuju. Ale to už je jednodušší si pustit profesionální krasobruslení. O hokeji nemluvě.

  • Asi nic
  • hloupý scénář
  • nesympatické postavy
  • špatné herecké výkony
20%
Mé hodnocení
litllewitch
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře17zobraz všech 17 příspěvků
Katka The Hero

Katka The Hero

To stěhování z Kanady do Británie je samozřejmě úsměvné. Ale nezapomínejme, že co se medailí týče, tak...
před 3 roky
Lill

Lill

Dnes som nemala čo k večeri a tak som si pustila pilot, no bohužiaľ musím súhlasiť s názormi,...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Je to šílená nelogická konina celou dobu, ale i tak mě to celkem bavilo :D Jedna série tomu...
před 2 roky
Další články k tématu