8. 5. 2021

Novinka pod lupou: Sexify (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Sexify
Žánr Komedie, Drama
Stanice Netflix
Premiéra 28. 4. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Nezkušená studentka se snaží vyhrát technickou soutěž, chce vytvořit inovativní sexuální aplikaci. Spolu s přáteli se vydává prozkoumávat skličující svět lidské intimity.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Sexify bylo velkým zklamáním, celý pilot jsem napjatě čekal, co bude, a najednou tu byl konec, který teprve nastínil další vývoj. Za mě docela zbytečně dlouhé představování, takže už teď vím, že další díly si užiju mnohem víc, protože už to zkrátka nebude mít tu pachuť uspávacího startu.

Docela mě bavil ten racionální přístup Natalie, který vlastně zabíjela všechny scény. Diametrálně odlišná Monika na druhé straně byla taky perfektní, vnášela něco úplně jiného, už teď je snad jasné, že spolupráce těchto dvou bude pecka. Ale upřímně Paulina, ta mě vysloveně až nudila, možná to chtělo napsat jí i pro pilot něco víc než zamlklou chudinku. Ta poloha sice byla namístě, ale tak nějak postavě vzala vítr z plachet.

Bylo fajn slyšet na přednášce něco ne úplně zcestného, ale asi budu radši, když v dalších dílech budou programovací záležitosti upozaděné, ať po této stránce můžu vypnout. Rozhodně jsem ale zvědavý, kam se samotný vývoj apky bude ubírat, myslím, že chlapec s želé ještě zapláče.

Obsazení bylo příjemné, Aleksandra Skraba docela překvapila, jak se u ní střídali polohy, kdy působila úplně ujetě (třeba prezentace projektu) a kdy byla taková „normální“, až se člověk nediví, že byl její návrh na spolupráci vyložen špatně. Trochu mě mrzí, že některé postavy už se asi nevrátí, dobře, myslím hlavně chudáka kluka na začátku, který na Nataliu asi jen narazil v blbý čas příběhu (pár dílů dál a uspěl by, možná).

Nejde sice o žádnou pecku, ze které si sednete na zadek, a jo, ten pilot je fakt na nic, ale jinak to vypadá na fajn zábavu. Navíc se toho Netflix moc nebojí, takže to nebude úplně držené na uzdě. Maratone bude Sexify určitě dobrá oddechovka.

  • příjemné obsazení a postavy
  • charaktery
  • pilotu všechno strašně dlouho trvá
  • až v poslední scéně dojde na to, co všichni čekali od začátu
60 %
Mé hodnocení
jesmot

Pilot zaujal. Nejsem si sice jistá, jak bude příběh pokračovat, ale seriál plánuju dokoukat, což bude po The Woods asi můj druhý polský seriálový maraton.

Celou dobu jsem přemýšlela, jak chce hlavní hrdinka propojit svou studii spánku se sexem. Odpovědi jsem se nedočkala, vlastně ani nevím, jestli plánuje propojení, nebo chce udělat úplně novou studii na téma Sex, když na konci změnila ten název.

Všechny tři hlavní hrdinky jsou zajímavé a všechny mi herecky hodně sedly. Každá je úplně jiná, ale všechny tři mě baví sledovat. Nejvíce mě zaujala asi Monika, ovšem druhé dvě holky se rozhodně nedrží vzadu. Škoda, že hned v pilotu nevím, jak budou spolupracovat (jestli vůbec) na daném projektu, protože si to zatím nedokážu moc představit.

  • hlavní hrdinky
  • zábavný příběh
  • rychle utíká
  • zatím netuším, jak bude projekt vypadat
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak jsem vyzkoušela 4 (!) různé verze dabingu, než jsem se usadila na jednom a zhlédla to nepřerušovaně. Pro někoho asi nepodstatné, ale mě jazyky hodně baví a při sledování se na zvuk (a/nebo titulky) plně soustředím, takže mě to dokáže dost ovlivnit. Řeknu vám, že mi jednoznačně nesedl ani jeden, polštinu (originál) nemůžu vystát, tu jsem vyřadila téměř okamžitě, v češtině mi vadilo obsazení některých hlasů, angličtina nebývá dobře nadabovaná obecně (což se mi tady potvrdilo, fakt to neumí) a ze zoufalství jsem prubla i němčinu, kterou obyčejně poslouchám nerada. Nakonec to bylo mezi češtinou a němčinou, načež jsem se rozhodla pro ten, ve kterém mi nejvíc ladily hlasy tří hlavních protagonistek – němčinu. Věřte mi, že nikdo nebyl překvapenější než já. Každopádně jsem nad pilotem, který má nějakých 50 minut, strávila asi hodinu a půl a některé scény bych vám už mohla odříkat zpaměti :D

To bylo jen tak na okraj. Sexify je seriál z univerzitního prostředí s jasně danou trojicí hrdinek – jedna sama, bez sexu, druhá ve vztahu, se sexem, ale nudným, a třetí promiskuitní. Typické charaktery, nikdo nevybočil ze své škatulky. Některé scény super, některé otravné. Zajímavá byla i ta hudba/zvuky v pozadí, vlastně nevím, jestli se mi to tam líbilo nebo to bylo až moc. Můžete mi ale říct, proč si na konci sakra vzala tu deku, když si ji pak jenom přehodila přes záda jako superhrdinský plášť, místo toho, aby se zakryla nějak normálně? A nedává se zásnubní prsten na levou ruku? Tady teda věřím (doufám), že ze svatby sejde, ale stejně… tolik blbostí.

Taky mě mrzí, že se (předpokládám) ten kluk ze začátku, jehož pokus o balení jsem viděla celkem 4×, už neobjeví. Ten se mi líbil. Jinak byl pilot jen takové oťukávání a seznamování. Není to nic převratného, co byste ještě v životě neviděli, ale myslím, že by mě to mohlo jako velmi nenáročný odpočinkový seriál bavit, a vlastně jsem i docela zvědavá na vývoj té appky.

  • nenáročné, oddechové
  • bavilo mě to, i když jsem určité scény viděla hned několikrát
  • prostředí VŠ (prezenční přednášky, co to je?) a vyvíjení aplikace
  • ta hudba/zvuky
  • některé scény a hlouposti
  • nic světoborného
  • polština
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Tadá! Prsa hned v prvních vteřinách. Sex o chvíli později, takže pokud potřebujete seriál do výzvy „Pilot, ve kterém se odehraje sexuální či odhalená scéna“, tak jste tu správně. No přiznejme si to, už podle názvu jste to nejspíš čekali. Ten totiž navozuje atmosféru Prci, prci, prciček a samotné ladění pilotu ve vás nejspíš vyvolá vzpomínky na jejich lacinější kopie jako například Holky to chtěj taky.

Samotný pilot se pomalu dostává k tomu, o co na konec půjde. Ne tedy příliš rychle. A nejsmutnější je, že se k tomu ani pořádně nedostane, takže vás donutí se podívat na druhou epizodu. Tedy pokud patříte mezi zvědavce, které něco nakousnutého nenechá spát, tak vás nejspíš zaháčkuje. V podstatě to probíhá podle schéma jedna postava, její sexuální život, druhá postava její sexuální život, třetí postava a její bezsexuální život. Tím nám tvůrci představují budoucí tým a jejich strasti. Ty nejsou nijak extra zajímavé ani poutavé, ale naštěstí ani neurazí žádnými vyloženě lacinými sprosťačinkami. Samozřejmě si postupně odškrtávají všechny škatulky, co potřebují. Takže tu máme nymfomanku, asexuálku (která se nejspíš do někoho zamiluje) a romantičku. Pánové se v hlavních rolích nevyskytují a pokud ano, tak jen, aby se ukázalo, jak jsou na houby.

Podtrženo sečteno není to žádný zázrak a Sexuální výchova je kvalitativně o třídu lepší, ale koukat se na to dá a je to nejspíš o fous lepší než Prcičkové video spin-offy. Takže pokud máte rádi tenhle žánr, tak vám to bude nejspíš stačit.

  • Vypadá to spíš víc jako americká než polská produkce
  • Připomene okamžiky z kolejního života
  • Přednáška s informatikou není úplně mimo
  • Nymfomanka je trochu přehnaná do extrému
60 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

Já jsem to tedy v rámci dosti šílené předzkouškové prokrastinace stihla dokoukat. Musím říct, že od...
před 2 roky
Fruiko

Fruiko

Taky jsem už dojel a je to taková tuctová ničím neurážející zábava, co si tak plyne. Osobně bych teda...
před 2 roky
Další články k tématu