5. 11. 2021

Novinka pod lupou: El tiempo que te doy (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název El tiempo que te doy (Čas, který ti věnuji)
Žánr komedie, drama, romantický
Stanice Netflix (Španělsko)
Premiéra 29. 10. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 13 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Nadia de Santiago, Inés Pintor
Hrají Nadia de Santiago, Álvaro Cervantes

O čem to je?

Line se po rozchodu se svým přítelem snaží posunout dál ve svém životě a proto zkouší cokoliv, aby na svou první lásku zapomněla.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Bože, to bylo tak příjemné. A tak o ničem! Nečekejte akci, jakože žádnou. Celý pilot je postavený na 2 hlavních představitelích, kteří si povídají, křičí na sebe, jí, prochází se, líbají se. Toť vše. Mám takové tušení, že mi hlavní hrdinka začne vadit, ale to jen předpovídám do dalších epizod na základě prvotního – ne zrovna kladného – dojmu.

Název pilotu, potažmo všech epizod, opravdu odpovídá skutečné stopáži a jeho dělení na přítomnost a minulost. Řekla bych, že nějaké hlubší zápletky by mohly dorazit až v dalších dílech, kde se začne odkrývat ta část z minulosti a my budeme zjišťovat, jak se ti dva dostali tam, kde v přítomnosti jsou, ale neočekávám, že by to tempo vyskočilo nahoru nějak rapidně.

Díky těm 11 minutám děje to každopádně bylo mega svižné a vlastně mě to i bavilo – nejlepší byl ten prostřih mezi minulostí a současností na konci. Jsem si ale jistá, že kdyby to mělo 20 minut + a k tomu stejný koncept, brzy by mě to začalo nudit. Takhle si myslím, že to v nejbližší budoucnosti zkouknu komplet, protože celá série je otázkou necelých 2 hodinek a tahle délka mě prostě baví. Otázkou však zůstává, jestli mě bude dál bavit i samotný seriál.

  • koncept epizod a hlavně jejich stopáž
  • příjemně se to sledovalo
  • prostřih scén v závěru
  • je to fakt o ničem
  • asi mi nesedla hlavní hrdinka
  • obávám se, že to přestane bavit
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

První díl má jen 13 minut. Za takovou dobu se jen těžko bude vytvářet rozsáhlý úvod, který nám nabídne nejen představení postav, ale i nastíní děj. Zatím známe postavy a víme, že se postavy nakonec dostanou z bodu a do bodu b, ale netušíme, jak a za jak dlouho k tomu dojde.

Upřímně, čekala jsem to lepší. Možná je to tím, že to bylo opravu moc krátké a nestihla jsem se s postavami sžít. Ale na to, že jde o typ seriálu, které obvykle vyhledávám a užívám si je, tak k této novince zatím přistupuju s rezervou.

Velkou roli na tom asi hraje i herecké obsazení. Hrdinka vypadá v pohodě, ale její vyvolený mi vůbec nesedl. Už jen ta náušnička v uchu mi dává zabrat. Je mi dost nesympatický, jako polovina romantického dua mi absolutně nesedí. Necítím mezi nimi žádnou chemii a nedokážu si proto seriál vychutnat.

Na druhou stranu se mi moc líbí prostředí. Sice jsme ho zatím viděli jen v noci, ale jakýkoliv resort nebo hotel u moře v seriálech (i ve skutečnosti) vítám s otevřenou náručí.

  • prostředí u moře
  • díky krátké stopáži utíká jako voda
  • hlavní duo nemá chemii
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu