3. 2. 2021

Novinka pod lupou: The Drowning (Channel 5)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Drowning
Žánr drama, minisérie
Stanice Channel 5
Premiéra 1. 1. 2021
Vysílání pondělí-čtvrtek
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Jodie jednoho dne narazí na mladého Daniela. Jakmile ho spatří, je přesvědčená o tom, že našla svého ztraceného syna. Ať už to tak je, nebo nikoliv, v tomto momentu se v ní zažehne jiskra naděje a hrdinka se vydá na nebezpečnou cestu, která ji zavede až na pokraj příčetnosti. Jak daleko je schopná zajít? Jak daleko by každý z nás byl ochotný jít, aby našel své ztracené dítě?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tyto britské kousky mám ráda. Minisérie, která rychle odsýpá, nabízí zajímavou mystery zápletku a donutí vás sledovat až do samotného konce. Po pilotu jsem spokojená, seriál si přidávám do watchlistu.

Hlavní hrdinka je příšerná. Je pravda, že zažila obrovskou tragédii, do které se absolutně nedokážu vcítit. Ale její chování po devíti letech je tak na volání policie a sociálních služeb. Sice to myslí dobře, ale ve výsledku to vypadá, že se snaží kluka dostat do postele. Vůbec se nedivím té druhé učitelce, že se na ni tak škaredě dívá.

Na druhou stranu se mi líbí, že opravdu netušíme, jak to celé dopadne, kde je tady pravda. Za sebe si myslím, že si to hrdinka jen představuje, ale stát se může cokoliv, určitě proto chci mrknout na celou sérii, protože mě hodně zajímá, jak příběh dopadne.

Jinak je to typické britské drama, tak jak ČT nebo Nova točí seriály jako přes kopírák, tak i tohle už jsme viděli tisíckrát v jiné formě. Kdo si v podobně pochmurných seriálech libuje, tomu se The Drowning zalíbí, ostatní se dost možná nepřenesou přes naprosto nevhodné chování hlavní hrdinky. Celá série bude venku už v pátek, takže v nejbližší době si na to čas určitě udělám.

  • zajímavá záhada
  • příběh zaujme a budete chtít vědět, jak dopadne
  • chování hlavní hrdinky
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
AislinK

AislinK

Tak tohle by se mi mohlo líbit. Přidávám do chci vidět :)
před 3 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Za mě lehký nadprůměr, sleduje se to dobře, ale není tu žádný wtf moment překvapení, který by mě...
před 3 roky
Další články k tématu