31. 12. 2021

Novinka pod lupou: Kitz (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Kitz
Žánr drama
Stanice Netlix (Německo)
Premiéra 30. 12. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 41 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Rok po tragické smrti svého bratra se devatenáctiletá rodačka z Kitzbühelu Lisi dostává do dekadentního světa mnichovské kliky, která každou sezónu napadá luxusní lyžařské středisko, aby se zde pobavila. Brzy však Lisi spustí lavinu, která odhalí pravdu za fasádou plnou pozlátka, peněz a hédonismu a to s nekontrolova­telnými následky…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Do německého seriálu se mi takhle na konci roku moc nechtělo. Už v úvodních minutách jsem ale byla nadšená, protože tohle prostředí vypadá parádně. Osobně moc hory, sníh a zimu nemusím, možná proto, že celý život žiju v Jeseníkách a sněhu tu máme miliardu podstatnou část roku. Ale jako prostředí pro seriál mi tyto sváteční horské chaty pro smetánku přijdou jako parádní nápad.

Docela bych si to dokázala představit jako uzavřenou minisérii, ale jsem trošku zmatená, protože na Netflixu je napsáno, že jde o první sérii. Takhle nevím, jestli to bude mít uzavřený konec, což je u podobného seriálu rozhodně potřeba.

Postavy vypadají sympaticky, nemám s nikým problém. S čím problém mám, to je němčina, osobně ji nerada poslouchám, ale dabing nikdy nedělá dobrotu, takže pokud se rozhodnu dát šanci dalším dílům, což po pilotu myslím, že se stane, tak budu muset to originální znění překousnout.

  • skvělé prostředí
  • zábavný příběh
  • v pohodě postavy
  • němčina
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Začátek mě dostal. Úplně ve mně nahromadil očekávání od zbytku epizody. O tomhle “Aspenu Alp”, ve kterém se seriál odehrává, jsem sice nikdy neslyšela, ale hrozně se mi to prostředí líbilo. Hory v zimě, prachy, pozlátko, party, skandály, romantika a nějaká ta smrt nebo podobná záhada, říkala jsem si, že přesně to je young adult drama dle mého gusta.

Nicméně potom to nešlo tak dobře, jak jsem si představovala. Celé to mohlo být mnohem lepší. Ten záměr hlavní hrdinky na té party byl evidentní, takže mě její vyústění nepřekvapilo. Holka strašně mlela a mlela – celý pilot byl postavený na jejím vnitřním monologu, který mi přišel ale totálně neoriginální.

Škoda obsazení, nikdo mě nijak výrazněji nebavil, spíš mi všichni přišli takoví nemastní neslaní. Hezké tvářičky, ale nic navíc. Vedle např. úžasného Élite to kvalitativně úplně zapadne, ale pokud máte rádi právě podobné YA dramata, jako výplň na jedno odpoledne je to ideální. A i já jsem zvědavá, jak to dopadne.

  • YA drama
  • prostředí Alp
  • nevyužití potenciálu
  • nezajímavé obsazení
  • neoriginální a zdlouhavý monolog hlavní postavy
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu