2. 9. 2021

Novinka pod lupou: D.P. (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název D.P.
Žánr drama
Stanice Netflix (Korea)
Premiéra 27. 8. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Drama, které realisticky zobrazuje brutalitu a problémy s lidskými právy v ozbrojených složkách, vypráví příběh obyčejného vojáka jménem Ahn Joon-ho, který stejně jako ostatní mladí lidé jeho věku absolvuje povinnou vojenskou službu. Náhle je převelen ke speciální jednotce specializující se na pronásledování a dopadení dezertérů. Ahn Joon Ho (Jung Hae-in) je tichý a klidný vojín, který se neumí přizpůsobit novým situacím. Poté, co svými pozorovacími schopnostmi a trpělivostí upoutá pozornost odpovědného důstojníka, stává se součástí oddílu DP.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nikdo jiný na názor? Škoda, tak vy, kteří jste už viděli, budete muset psát do komentářů, ať si milovníci korejských dramat udělají přesnější obrázek. Já jakožto neznalec a nesledovatel seriálů z této země nemám moc co říct.

Korejská dramata mám často spojená s romantickým žánrem. D.P. ale není ten případ. Je to čistokrevné drama z prostředí armády, které si (alespoň v pilotu) nedává za cíl sledovat dvojici. Místo toho se soustředí na osobní démony hlavního hrdiny a ukazuje, jak to v takové korejské armádě chodí. A řeknu vám, rozhodně to nejsou koťátka a duha.

Při sledování jsem si říkala, jak jsem ráda, že naši blízcí mladí bráchové, přátelé, prostě chlapi nemusí povinně do armády. A i kdyby se tam rozhodli jít z vlastní vůle, tak věřím (a doufám), že nebudou muset snášet takovou šikanu, jaká byla ukázána zde. Příběh se pak sice stočil jiným směrem, ale ta první polovina dílu byla docela silné kafe na můj vkus.

Druhá polovina pilotu se soustředila na případ mimo základnu. Upřímně, tato část mě vůbec nezaujala, už jsem to dokoukala, jen abych to dokoukala. První díl mě na další sledování nenavnadil, ale není to tím, že by byl špatný. Jen osobně raději sleduju jiné typy seriálů.

  • příběh z jiného soudku, než jsme zvyklí
  • netrefuje se mi do žánru
  • druhá polovina dílu mi přišla slabší
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_-0-_

_-0-_

Atypická "korejárna". Dramaticky méně scének, kde herci přehrávají, méně svébytného korejského...
před 2 roky
Další články k tématu