8. 9. 2021

Novinka pod lupou: Q-Force (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Q-Force
Žánr akční, komedie, animovaný
Stanice Netflix
Premiéra 2. 9. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 25 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Steve Maryweather alias agent Mary byl kdysi zlatým hochem Americké zpravodajské agentury (AIA), dokud se nepřiznal k homosexualitě. Agentura ho nemohla vyhodit, a tak ho poslala do západního Hollywoodu, aby zmizel v zapomnění. Místo toho dal dohromady nesourodý tým LGBTQ+ géniů. Spojil síly s odbornicí na mechaniku Deb, mistrem převleků Twinkem a hackerem Statem a společně tvoří Q-Force.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Co za ujetinu bylo toto? Animák přesně spadající do kategorie těch kousků, před kterými si říkáte, že už jste viděli všechny podivnosti, pak přijde toto. Přežil bych, že je to animák, přežil bych, že se tu musí jako v každém jiném „dospělém“ animáku pořád nadávat, ale ten zbytek? Tak nějak teď přemýšlím, jestli to mělo komunitu vyzdvihnout a pomoci jí, nebo přesně naopak.

Už scéna s vyhlašováním toho nejlepšího z ročníku, kdy se Steve přiznal, to si vážně někdo myslí, že takto to funguje? Nebo to mělo být celé pro odlehčení? Nějak mi z toho totiž asi odletěla hlava kdovíkam.

Pořádně tu není co hodnotit, tak asi přejdu aspoň ke vzhledu. V úvodu to vypadalo víc na komiksové pojetí, od kterého se nakonec upustilo, což není na škodu. Možná by to chtělo popustit trochu uzdu fantazii a přijít s něčím trošičku svěžím, narovinu Archer to vzhledově není (nesleduju, ale tak něco málo jsem na netu zahlédl). Aspoň ten dospělejší vzhled oprostěný od nových dětských animáků by prospěl.

Rozhodně nemám v plánu pokračovat. Toto nebylo dobré, jen to opět posunulo mou hranici toho, co už jsem viděl a co ještě ne. Upřímně čtyři hlavní postavy týmu by byly i fajn, dokonce i zástupkyně, ale s lepším příběhem. Snad aspoň někdo se na tom baví, nebo třeba s dalšími díly přijde zlepšení.

  • rychle uteklo
  • vzhled hlavní čtyřky
  • neustálé nadávání
  • spíš výsměch
  • nezajímavý příběh
  • nepřekročilo dospělou hranici
  • je to o ničem
40 %
Mé hodnocení
jesmot

No. Tak tu máme další seriál, který některé (ne)diváky asi nadzvedne ze židle pouze svou vlastní existencí. A upřímně? Ono to za sledování ani tak moc nestojí.

Celý koncept je zvláštní. Nejsem si jistá, jestli v seriálu zaznělo, v jakém roce se odehrává, ale bylo to směšné. A ne pozitivně směšné, jak se na komedii sluší a patří. Nejlepší kadet v ročníku místo svého proslovu ke spolužákům/škole do mikrofonu řekne, že je gay? Jako proč? Co to má za význam? Koho to zajímá? My chceme slyšet povzbuzující slova do naší rozjíždějící se kariérní budoucnosti, ne tohle. A pak reakce velitele? To je stejně velké wtf. Přiznal se k homosexualitě, takže ho na deset let vyhodíme do nějakého zapadákova, kde bude den co den sedět na zadku a čekat na zázrak? No nevím.

Samotný tým se mi líbil. Mistr převleků byl parádní, stejně jako IT holka s vražedně znuděným pohledem. Kdyby byly jednotlivé postavy součástí nějakých klasických týmů a řešily lepší mise, patřily by mezi mé oblíbené. Takhle to ale celkově vůbec nedává smysl.

  • jednotlivé postavy
  • kontroverzní námět
  • nelogické
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu