23. 8. 2021

Novinka pod lupou: The Newsreader (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Newsreader
Žánr drama, retro, novinářský
Stanice ABC (Austrálie)
Premiéra 15. 8. 2021
Vysílání neděle, 20:30
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Anna Torv, Sam Reid

O čem to je?

Dale Jennings je pilný mladý reportér, který se zoufale snaží stát se moderátorem zpravodajství. Helen Norvilleová je notoricky „otravná“ hvězdná hlasatelka, která si chce vybudovat důvěryhodnost. Dale a Helen spolu po tři měsíce pokrývají neobyčejný řetězec událostí – od šokujícího výbuchu Challengeru přes humbuk kolem Halleyovy komety až po složitou krizi AIDS. Z nesnadných začátků se vytvoří hluboké pouto, které převrátí jejich životy a změní samotnou strukturu nočního zpravodajství. Je to příběh velkolepého, nekonvenčního vztahu ve světě na prahu změn.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pro seriály z novinářského prostředí mám slabost. I tento kousek mě zaujal, i když jsem nečekala, že na mě vyskočí tak těžké retro. Seriálu to ale vůbec neškodí, ba právě naopak. Díky tomu může prozkoumávat témata, která by v dnešní době nebyla až tolik aktuální, např. ženský boj o rovnoprávnost a prosazení vlastního názoru.

Hlavní dvojka je parádní. Jsem ráda, že nejsou na ostří nože, ale naopak se podporují a dostávají ze sebe to nejlepší. Takhle by správná spolupráce na pracovišti i v soukromí měla fungovat. Tvůrci zatím netlačí na romantickou strunu, což ale vůbec nevadí. Jsem ráda, že se drží v profesionální / přátelské rovině, na všechno ostatní je moře času.

Bleskové zpravodajství po tragédii cesty do vesmíru bylo třešničkou na dortu celého seriálu. Perfektně napsané, sestříhané i zahrané, byla to radost sledovat. Nemám zkušenost, jestli reportáže takto skutečně probíhají v reálu, ale pokud musí všichni přítomní tvořit vždy podobný obsah takto na koleni, tak mají můj bezmezný obdiv, jak to skvěle zvládají.

Newsroom byl jen jeden, ten se nedá ničím nahradit, ani podobně znějícím seriálem. Ale Newsreader, pokud bych ho neměla srovnávat, tak dokáže solidně obstát i sám o sobě. Za mě po prvním díle spokojenost a už se těším na další.

  • herecké obsazení
  • zákulisí tvorby zpravodajství
  • hlavní dvojice a jejich vztah
  • retro zasazení do 80. let
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu