9. 8. 2021

Novinka pod lupou: Mr. Corman (AppleTV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Mr. Corman
Žánr komedie/drama
Stanice Apple TV+
Premiéra 6.8.2021
Vysílání pátek
Délka pilotu 36 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Komedie sleduje dny a noci Joshe Cormana, který je v srdci umělec, ale nedokáže se uživit. Jeho hudební kariéra nevyšla, takže učí páťáky na veřejné škole v San Fernando Valley. Jeho bývalá snoubenka Megan se odstěhovala pryč a kamarád Victor zabral její místo. Hrdina se musí vypořádávat s úzkostí, osamělostí a podezřením, že dost možná jako člověk stojí za starou bačkoru.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Páni, tak velkou životní krizi a depresi jsem v seriálu dlouho neviděla. Kam se hrabe Ms. Fischer nebo Physical. Tohle je jiná třída. Pobavilo mě, jak jsem v právě dopsaném názoru na Buffering zmínila Kidding, a i v tomto případě můžu seriál použít jako příklad. Co si matně vzpomínám na pilot s Jimem Carreym, tak tam měl hlavní hrdina podobnou depku.

Tohle je přesně typ dramedy, na které jsem zvyklá od kabelovek HBO nebo Showtime. Kidding, Hello Ladies, Camping, Californication, Enlightened a podobně laděné seriály mi tuto novinku hodně připomínají. Osobně se s těmito postavami nedokážu až tak úplně ztotožnit a zmíněné seriály proto nepatří mezi mé nejoblíbenější, ale na druhou stranu vím, že si obecně dokážou najít poměrně vášnivou přízeň fanoušků a především kritiků a jsou to hned od začátku jasní adepti na Emmy či Glóby.

Zde tomu hodně pomáhá Joseph Gordon-Levitt v hlavní roli, který od dob působení v 3rd Rock from the Sun skutečně dozrál a jako herec se posunul o velký kus dál. Myslím, že touto rolí a podobnými, které budou následovat, má velkou šanci udělat si v seriálovém světě velké a uznávané jméno. Ostatní jsou tam zatím jen do počtu, celé se to točí jen kolem jedné postavy a zatím to nevypadá, že by kvůli tomu měla přicházet hluchá místa.

Jen buďte připravení na to, že to je ten typ seriálu, kde nenajdete tunu akce a rychlé tempo. Naopak, je to ten, který nám až bolestivě připomene nudu a šeď opakujících se dnů našeho vlastního života. Otázka je, kolik lidí hledá v seriálech připomínku reality, a kdo naopak touží od reality uniknout do méně šedého a depresivního fiktivního světa.

  • herecký výkon hlavního představitele
  • adept na ceny
  • je to na depku
  • rozhodně nejde o seriál pro každého
  • pomalé tempo bez jakýchkoliv klíčových událostí
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Popravdě úplně nevím, co si o tomto seriálu myslet. Jako obvykle jsem do toho šla naslepo. Neviděla jsem trailer, anotaci jsem viděla z rychlíku, tak jsem dala na jméno Joseph Gordon-Levitt. Zároveň nechápu, proč je tohle vedené jako komedie, protože vtipný to fakt není.

Hnedka na začátku se mi zalíbila animace u titulků a dost mě navnadila, jenže to byl jen takový chvilkový záblesk. Naštěstí se ještě párkrát zablesklo a stejně tak můžu pochválit práci se světlem. Nedá se říct, že by seriál byl špatný, to určitě ne. Má to myšlenku, je to výborně zahrané. Joseph Gordon-Levitt si tu odehrává svůj soukromý koncert a pravděpodobně za to dostane nějakou cenu. Bohužel já ale nejsem cílová skupina. To, že se špatně vciťuju do hetero muže, je ale problém můj a ne seriálu.

Každopádně můžu pochválit vypíchnutí témat jako single život po třicítce, téměř nemožnost seznámení se s někým v moderním světě, dávání si pozor na jazyk, abyste nikoho neurazili… V tomhle ohledu je to beze sporu ze života a je to dost depresivní.

Čím nejvíc ale tenhle seriál trpí, tak je absence jakéhokoliv tempa. Už po 10 minutách jsem si kousala nehty, kdy už to jako skončí, protože se to táhlo jako žvejkačka. Dlouhé scény, oduševnělé dialogy o tom, jak chudák hlavní hrdina trpí. Kdyby místo fňukání začal něco dělat, tak by to asi bylo lepší. Podle konce epizody to možná bude v dalších dílech lepší.

Za sebe tenhle seriál nedoporučuju a nebudu v něm pokračovat. Asi si dokážu najít lepší zábavu na dlouhé nedělní večery.

  • Joseph Gordon-Levitt
  • Animace
  • Práce se světlem
  • Nulové tempo
  • Je to nuda
50 %
Mé hodnocení
litllewitch
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
AislinK

AislinK

Hm, tak teď nevím. Trailer se mi líbil a už jsem si to chtěla přihodit do chci vidět, ale po přečtení...
před 2 roky
Rimmerson

Rimmerson

Jo tak to dám, vždy když něčemu dát ragelly méně procent tak pro mě topka ! :D Jo ale depka to bude...
před 2 roky
ragelly

ragelly

V životě se mi stalo jen dvakrát, že jsem nějaký seriálový maraton začala, ale nebyla schopná v něm...
před 2 roky
Další články k tématu