20. 1. 2021

Novinka pod lupou: Finding Alice (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Finding Alice
Žánr drama
Stanice ITV
Premiéra 17. 1. 2021
Vysílání neděle, 21:00
Délka pilotu 46 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Keeley Hawes, Nigel Havers, Joanna Lumley, Dominque Moore, Isabella Pappas, George Webster

O čem to je?

Alice a její manžel Harry se přestěhují do nového domu. Harry ale zemře pádem ze schodů. Alice postupně zjišťuje, že Harry měl před ní tajemství a že nebyl tak dokonalý, jak si myslela. Musí vynaložit veškeré úsilí, aby přežila v nebezpečném světě, do kterého ji jeho smrt dostala.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pilot mi docela připomněl tu německou komedii od Netflixu, ale zde se tragického tématu drží ryze v dramatické rovině, možná i s nádechem krimi. Jak se ale příběh bude vyvíjet dál, na to si budeme muset počkat, protože po pilotu je tu rozjetých hned několik zajímavých linek, kudy by se děj mohl vydat.

Hlavní hrdinka je sympatická, stejně tak její dcera. Bohužel to neplatí o rodičích ani z jedné strany, kteří mi v příběhu spíše vadili. Za samostatnou postavu se dá označit také samotný dům, který pro mě byl nejzábavnější – nikdy jsem se ještě s ničím podobným nesetkala, ale jakožto fanoušek moderních technologií jsem fascinovaně čekala, co nám ukáže za další vychytávky. Doufám, že se z něj hrdinky neodstěhují a budeme ho moci alespoň na pozadí dál poznávat a prozkoumávat.

Líbilo by se mi, kdyby se z nešťastné náhody stal vyklubal thrillerový zločin a napětí by s přibývajícími epizodami stoupalo. Náznak tam byl v momentě, kdy ženy koukaly na záznam nehody, ale i ve zprávě z pitvy, kde bylo řečeno, že manžel měl na rukou modřiny, jako by ho někdo silně chytnul. To mě zaujalo a navnadilo na další sledování, líbilo by se mi, kdyby se tohle rozvíjelo více.

Bohužel mě pak zklamal samotný závěr prvního dílu, který s příchodem nové postavy naznačil, že se příběh bude dost možná držet spíše v dramatické a rodinné rovině, což pro mě trošku ztrácí na atraktivnosti. I tak ale dám dalším epizodám šanci, uvidíme, co se z toho vyvine.

  • věrohodné emoce
  • moderní dům
  • náznak záhady s úmrtím manžela
  • příchod nové postavy
  • rodiče
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
AislinK

AislinK

Hmm, tak tohle mě nijak extra nezaujalo. Díky bohu, aspoň si nepřidám další kousek na svůj seznam chci...
před 3 roky
Další články k tématu