21. 3. 2021

Novinka pod lupou: High-Rise Invasion (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název High-Rise Invasion (Střecha smrti)
Žánr anime
Stanice Netflix
Premiéra 28. 2. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 25 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Když je 16letá Yuri Honjou svědkem toho, jak muž se sekerou rozštípl své oběti hlavu, tak se roztřese strachy a pustí se na útěk, aby unikla před maskovaným útočníkem. Brzy zjistí, že je uvězněna v opuštěné budově, kde jsou záhadně zamčené všechny dveře. Zoufal hledá cestu ven a tak se vydá na střechu. Jenže všude okolo je svět bez známek života obklopený výškovými budovami. Přestože je Yuri zoufalá, tak jakmile se dozví, že na tomto podivném místě je uvězněn i její bratr, tak se odhodlá ho najít a uprchnout. Brzy ale zjistí, že se na tomto místě vyskytuje více maskovaných vrahů, kteří touží terorizovat své nově nalezené oběti a uspokojit tak svoje nejnechutnější tou­hy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Anime mě hned zaujalo svým popisem. Lidé se probouzí do světa, kde jde mezi budovami chodit jen pomocí mostů. Dále jsou zde lidé s maskami, kteří se je snaží zabít. Postupně zjišťujeme, že všechno je složitější, než vypadá a přežití zde nebude vůbec jednoduché.

Děj má rychlý spád, hlavní hrdinka má jednu konfrontaci s různými maskami za druhou, potkává i přeživší a než se nadějeme je konec epizody. Zobrazení násilí se zde vůbec nebojí, to bylo příjemné.

  • zajímavý svět
  • tajemno
  • masky
  • násilí
90 %
Mé hodnocení
A.R.G.U.S.
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Mr.Ripley

Mr.Ripley

Moc díky za recky na anime! Konečně se dostává anime větší pozornosti i díky tomu, že Netflix do toho...
před 3 roky
kneznaL

kneznaL

Dost jsem váhala, i když mám anime ráda. Netflix mi to nabízí každou chvíli. Tak tomu zkusím dát šanci.
před 3 roky
Další články k tématu