26. 9. 2021

Novinka pod lupou: NCIS: Hawai'i (CBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název NCIS: Hawai'i
Žánr Krimi, Drama
Stanice CBS
Premiéra 20. 9. 2021
Vysílání pondělí
Délka pilotu 43 minut
Předskokan NCIS (Námořní vyšetřovací služba)
Konkurence Ordinary Joe, The Good Doctor (Dobrý doktor)
Tipovačka

O čem to je?

Tým NCIS pod vedení zvláštní agentky Jane Tennant bude řešit zločiny na Havaji. Hrdinové se snaží vypořádat s rodinou a povinnostmi vůči své zemi. Vyšetřují vážné zločinné případy, které zahrnují vojenské zaměstnance, národní bezpečnost a záhady samotného exotického ostrova.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Mám pocit, že zrovna při zasazení na ostrov seriálu docela prospěla nezávislost na zbytku světa NCIS. Nemůžu se ale ubránit pocitu, že to prostě není ten správný start. Hodně k tomu přispívá skutečnost, že NCIS: Hawai'i na mě silně působí jako mix tří předchozích seriálů. Když opomenu výbuch, který předcházel zobrazení loga seriálu (což značně připomínalo úvodní titulky NCIS, tak je tu případ s letadlem, který podléhá silnému utajení, neskutečná vazba na pilot NCIS. Pak je tu základna, která v sobě kombinuje jak D.C., tak Los Angeles a New Orleans, podobně je tomu u postav. Tady jsem za to ale docela rád, protože je tu důraz tým jako rodinu stejně jako v NCIS, ale zároveň je tu ta jiná živost z New Orleans.

Pilotu musím vyčíst jednu velkou věc, kterou je předvídatelnost. To mě během těch čtyřiceti minut docela vytáčelo, protože jsem zkrátka naivně doufal v něco nápaditějšího než první možné řešení. Pak je tu i možní přehnaná komičnost a dramatičnost, úvod na hřišti působil hodně nereálně, ale dobře, dejme tomu, jen to prostě působilo divně. Trochu škoda je, že pro pilot nešlo vybrat něco originálnějšího a šťavnatějšího než byrokracii mezi jednotlivými službami. Chápu, že bylo potřeba představit co nejvíce postav, ale působilo to dost lacině a ohraně. Upřímně, v jednu chvíli jsem už čekal, kdy se na scéně objeví Abigail Borinová =D

Nerad to přiznávám, ale asi se na to bude dívat s větší lehkostí než na New Orleans. Je tu fajn prostředí, svěží tým a snad i případy. Navíc ostrov je zatížen úplně něčím jiným, takže snad tvůrci využijí zázemí získaného s Havaj 5–0 a přinesou zajímavé příběhy s neméně zajímavými konci.

Postavy zatím vypadají slibně, velice brzy je sice nastíněno, kdo bude zastávat jakou pozici, takže to sklouzává k mírné stereotypnosti, ale špatně to nepůsobí. Vanessa Lachey neboli Jane Tennant má něco do sebe a zatím vypadá, že bude jako herečka i postava schopná to celé utáhnout. U Ernieho mi přijde stylizace do daného směru možná až moc do očí bijící, ale bych si ho s dalším sledování oblíbil. Mimo Jane mě zatím z týmu baví asi nejvíc Lucy, tam to nejspíš ale bude tím, že zatím dostala nejvíc normálního prostoru bez velkého předvádění se. Tak uvidíme, co předvedou ostatní a hlavně s čím přijdou další díly. Upřímně, asi mám velká očekávání, protože s tím, co představil pilot, se nehodlám spokojit.

  • Vanessa Lachey
  • prostředí
  • vyzobává z ostatních NCIS seriálů
  • nezávislost na zbytku NCIS
  • předvídatelnost
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Přijde mi úsměvné, že CBS jeden rok zruší Hawaii Five-0 a další rok představí v podstatě totožný seriál ze stejného prostředí. Ale jasně, chápu to, že po deseti letech už se musí hercům platit mega platy, takže vyjde mnohem levněji vytvořit novou kopii s herci, kterým stačí platit mnohonásobně menší sumy.

Každopádně je to fajn seriál. Exotické prostředí je vždycky parádní, když si odmyslíme všechnu tu kriminalitu, tak je to skoro sen žít na podobném místě. Tým si spolu pěkně rozumí, je to asi stejné jako u všech dalších NCIS odnoží, takže pokud znáte tyto seriály, tak asi víte, do čeho tady jdete.

Upřímně nechápu, proč dělali takový velký povyk s tím, že mají za kapitánku ženu. V NCIS je to možná poprvé, ale v kriminálkách to podle mě je docela běžné. Kdyby se o tom nepsalo, tak by mě ani nenapadlo to nějak zmiňovat, prostě bych to brala jako samozřejmost. Hlavní hrdinka je sympatická, do role se hodí, takže jsem spokojená.

Případ byl za mě průměrný, vlastně si ani nějak nevybavuju, o co tam vlastně šlo, a to jsem to před pěti minutami dokoukala. Tyhle kriminálky jsou všechny na jedno brdo, prostě si je užíváte, když na ně koukáte, ale že byste si po letech vzpomněli na nějaké konkrétní epizody, to asi tak úplně nebude.

  • příjemná skupina postav
  • nádherné prostředí Havaje
  • nevýrazný případ
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Deaneira

Deaneira

Souhlasím, že je to předvídatelné, ale upřímně jsem to čekala takže to neberu jako minus. Přeci jenom už je...
před 2 roky
Maarti

Maarti

Já se na to těším, ukázka sice až tak nic nového pod sluncem neukázala, ale NCIS je prostě srdcovka ❤️...
před 2 roky
Další články k tématu