20. 10. 2017

Novinka pod lupou: 9JKL (CBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název 9JKL
Žánr Komedie
Stanice CBS
Premiéra 2. 10. 2017
Vysílání pondělí 20:30
Délka pilotu 22 minut
Předskokan Kevin Can Wait
Konkurence DWTS (ABC), Supergirl (The CW), Lucifer (Fox), The Voice (NBC)
Tipovačka Všechny týmy kromě optimistů jsou pro zrušení. Lid se k tomuto rozhodnutí také přiklání s 69% většinou.

O čem to je?

Josh je čerstvě rozvedený herec, který aktuálně nemá práci. Přestěhuje se proto z Los Angeles zpět do svého rodného New Yorku, kde se nastěhuje do bytu, který mu rodiče celou dobu schovávají. Je tu ale jeden háček: Byt se nachází v apartmánové budově, přímo uprostřed mezi bytem rodičů a bytem hrdinova bratra s manželkou a dítětem. Hrdina se snaží postavit zpět na vlastní nohy, ovšem kromě toho musí vzít na svá bedra tu dosud nejtěžší roli – být dobrým synem a bratrem, zatímco se pokusí své příbuzné držet na uzdě. Brzy zjistí, že bude muset stanovit pravidla, protože jeho rodina myslí smrtelně vážně, že tu pro něj vždy bude. Vždy.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Všichni jsme tušili, jak to dopadne. Bohužel vám s politováním musím oznámit, že pilot nepřinesl žádné milé překvapení – je to přesně takové, jaké to v traileru vypadá. 9JKL je pravděpodobně nejzbytečnější seriál nové sezóny. Jede jako přes kopírák s tím, co už jsme viděli tisíckrát. Co tisíckrát, snad i víckrát. Po vzoru jednoho z našich posledních serialzoňáckých komiksů to jde jednoduše popsat jako „Komedie o jedné otravné rodině.“

Absolutně nechápu, proč stanice tento seriál objednala. Jako by si od McCarthyových dala rok pauzu a pak se k této šabloně zase vrátila. Proč? Copak nejde vymyslet něco alespoň trošku jiného, než hrdina s otravnými rodiči a sourozenci, kteří se mu neustále pletou do života? Ostatní stanice se alespoň snaží, vždyť i to Me, Myself and I vypadá jinak než zaběhnuté koleje. Proč se vracet k něčemu, co už dávno není v kurzu?

Herci jsou strašní. Oni možná nejsou strašní sami o sobě, ale tím, jak blbé mají postavy, prostě nic závratného předvádět nemůžou. Nikoho si neoblíbíte, všichni jsou otravní na druhou. Člověk by tedy řekl, že když už seriál nestojí na postavách, tak to divákům vynahradí alespoň v míře vtipů, že? Ne. Špatně. Omyl. Nezasmějete se ani jednou. V podstatě všechny snahy o vtip už byly ukázány v traileru, samotný pilot nepřináší vůbec nic nového. Nesmějete se, ani se nepousmějete. Je to prostě zbytečných 20 minut zabitého času.

Budu koukat dál? Ačkoliv to u Velké pětky nedělám, silně uvažuju, že tento propadák vynechám. A doufám, že na herce nezanevřu, protože jsem zatím neviděla Royal Pains, kde hraje hlavní roli, a docela se na to těším.
  • těch 20 minut vás nezabije do mrtva
  • ale spolehlivě vás otráví
  • postavy
  • bez vtipu
  • tisíckrát ohrané téma
  • umělý smích v nevtipných situacích (tedy vždycky)
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Tady se můj instinkt vskutku nemýlil. Už v dobách, kdy jsem sledovala trailery, jsem se 9JKL upřímně děsila. Nelíbilo se to někomu, že ne. A nenapadlo to někoho sledovat proto, že by to mohlo být fajn, že ne. Prosím.

Zkrachovalí herci a jejich životní útrapy. To se jede už od devadesátek (možná ještě déle) a často je diskutabilní, jestli by se měla uznávat existence podobných seriálů, trapné rodiny jsou staré stejně jako svět sám a naprosto devadesátkově a hlavně hrozně znějící studiový smích, který zní obzvláště ve chvíli, kdy je seriál vtipný asi tak jako dopravní zácpa.

To není v sitcomech až tak nevídané, ale 9JKL jako by všechno tohle povyšovalo ještě na vyšší úroveň. Vlezlost rodiny je až děsivá, než aby mi cokoliv z toho přišlo vtipné, přemýšlela jsem spíš, co dalšího nechutného se v téhle rodině může dít. Normálně bych se ani nedivila, kdyby místní sourozenci chodili společně na toaletu, aby si porovnávali svá „dílka“. Nechutné, že. Ale vážně bych se tomu vůbec nedivila. Vůbec.

Dobrá, jednou nebo dvakrát jsem se zasmála, ale ten zbytek byl spíš utrpení. Je to divné, je to trapné, je to alespoň zatím nejhorší novinka sezóny. Gratuluji. Ale už mě to nikdy nenuťte sledovat. Děkuji.
  • asi dva dobré vtipy
  • překračuje to všechny meze
  • většina epizody je spíš děsivá až trapná
  • mučení v podobě hodně nepovedeného studiového smíchu
20 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Jenny17

Jenny17

Přečtu si názor a mám jasno .o), že do toho teda nepůjdu.
před 6 roky
milosh

milosh

Někdy mi stačí synopse, abych věděl, čím se nechci dobrovolně týrat. Teď mi to názory z lupy potvrdily,...
před 6 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Tak nějak jedním uchem tam a druhým ven. Jedna z té záplavy komedií, která skutečně ničím...
před 3 roky
Další články k tématu