16. 1. 2018

Novinka pod lupou: Bancroft (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Bancroft
Žánr Drama / Krimi / Thriller
Stanice ITV
Premiéra 11. 12. 2017
Vysílání pondělí 21:00
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Bancroft je výborná policistka, která své práci obětovala celý život. Její kolegové jí plně důvěřují a uznávají, takže povýšení je už za rohem. Hrdinka vede operaci, ve které má zlikvidovat nebezpečný a pomstychtivý gang Kamara. U tohoto případu je hrdinka nucena používat nečestné a pochybné metody, nicméně šéf gangu Athif vládne městu železnou pěstí, je proto těžké jednání Bancroftové neuznávat a odsuzovat.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Znáte takové ty piloty, které se snažíte pozorně sledovat celou dobu, ale tak nějak si k nim nemůžete za celou dobu najít cestičku? A pak přijde zvrat, který všechno otočí a nakonec si seriál musíte přidat do watchlistu, protože nutně potřebujete vědět, jak to vlastně celé dopadne? Tak to je přesně případ Bancroft.

Na pilot jsem se těšila. Britské kriminálky mám obecně ráda, takže jsem byla odhodlaná oblíbit si i tuhle. Úvod vypadal hodně solidně, záhadná vražda, to je vždycky dobré pokoukání. Pak se ale příběh stočil úplně jiným směrem. Rozdělil se do dvou linií, které se až ke konci začaly proplétat. Hlavní hrdinku – drsňačku jsem moc neprožívala. Přišla mi nezajímavá, tedy dokud nedošlo k tomu zvratu v příběhu. Pilot jsem dokoukala včera a dneska už skoro nevím, co tam vlastně řešila. Naopak druhá hrdinka a její příběh je o dost zajímavější. Má na starosti odložený případ z úvodu seriálu. Je zajímavé sledovat postavy po letech, jak se poodhalují lži a slabiny ve vyšetřování. Tato část pilotu mi přišla podstatně silnější a zábavnější.

Ke konci jsme se dočkali propojení obou dějových linek, které jako lusknutím prstu nažhavilo všechny moje mozkové buňky. Co? Proč? Jak? Kdy? Co bude dál? To se mi pořád honilo hlavou. Doufám, že nadcházející díly se ponesou ve stejném duchu, aby tam bylo méně hluchých míst a pomalého tempa, a aby naopak seriál přidal na intenzitě a atmosféře. Mohla by se z něj vyklubat zajímavá kriminálka.
  • zvrat v příběhu
  • vyšetřování odloženého případu
  • druhá dějová linka
  • drsná hlavní hrdinka není moc sympatická
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu