23. 12. 2017

Novinka pod lupou: Sick Note (Sky1)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Sick Note
Žánr Komedie
Stanice Sky1
Premiéra 7. 11. 2017
Vysílání úterý 22:00
Délka pilotu 25 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Daniel Glass omylem dostane špatné zprávy o tom, že má rakovinu. Téměř ihned si začne všímat, jak moc lépe se k němu lidé v okolí chovají. Brzy však zjistí, že šlo pouze o omyl ze strany toho nejneschopnějšího onkologa na světě. Hrdina se musí rozhodnout, jestli všem přiznat, že rakovinu nemá, a vrátit se ke svému mizernému životu, nebo nadále předstírat, že je vážně nemocný.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ten herec se nedrží zpátky, loni jsme ho viděli v dramatu Snatch, letos se představuje v komedii. Jméno Ruperta Grinta možná mnohé ke sledování naláká, nicméně faktem zůstává, že jde o průměrnou komedii s průměrnou zápletkou a průměrnými herci. Prostě nic, čím by se odlišila od stovek jiných seriálů.

Líbí se mi, jak Rupert bravurně zvládl komediální roli, která je pravým opakem toho, co předvedl ve Snatch. Nicméně to je asi tak jediné plus, které na tomto seriálu dokážu najít. Nijak extra jsem se nebavila, vtipy jsem nenašla ani s lupou a samotný příběh už jsme tu měli několikrát, takže opět nic nového pod sluncem.

Postavy mi spíše pijí krev, než aby mě zaujaly. Nikdo mi zde nesedl, bylo mi úplně jedno, co se s kým stane. Všichni jsou tak nějak divně vykresleni, že by to byla jedna z forem toho britského humoru, kterému nemůžu přijít na chuť? Není to tak znatelné, ale dost možná je to ten případ. Vztahy jsou propletené, každý má tajemství před každým a všichni se přetvařují, nemám ze sledování celkově dobrý pocit.

Na druhou stranu epizoda utekla vcelku rychle, alespoň něco. Přesto si myslím, že nejde o kousek, se kterým byste měli ztrácet svůj čas. I když třeba vám stačí ke spokojenosti Rupert, v tom případě směle do toho, budu se těšit na vaše názory a komentáře k této britské komedii.
  • svižné tempo
  • jiná tvář Ruperta Grinta
  • bez vtipu
  • bez energie
  • nesympatické postavy
  • průměrný scénář
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Sick Note na papíře vypadá opravdu zajímavě, obsah zní jako parádní komedie (možná jsem už nějakou takovou i viděla), obsazení zní parádně, že už si i člověk říká, že tohle by mohlo vyjít…

Ve skutečnosti to ovšem tak jednoznačné není, vůbec. Hlavní problém je totiž v míře všeho. Pokud by bylo Sick Note skutečně dobře napsané, pokud by využilo všechen potenciál, který tohle téma má, měli bychom tu nejspíš jednu z největších komediálních pecek letoška. Jenže to platí vlastně u každé komedie, že?

Jenže tady je spousta věcí zpracována hodně lacině. Jako když máte komedii, do které můžete dát vlastně cokoliv, ale nacpete tam vtípek založený na tom, že si někdo prdne. Tak tady je to to samé, jen o trochu méně.

Takže se tu nakonec nakousne spousta možností, ale nic do hloubky. A co z toho vychází? Minimálně v pilotu je seriál prostě takový nijaký. Neuráží, ale chybí mu nějaké to „koření“, které by z něj udělalo něco víc než sled různých scén. A nedodělek, na kterém vlastně ve výsledku není nic zajímavého, co by diváka lákalo dál ke sledování.

Je to škoda, protože mě tenhle seriál docela zaujal už ve chvíli, kdy jsem prohlížela nově přidaná záhlaví. Ale i když se pár dobrých vtipů najde, to potácení z extrému do extrému to prostě kazí.
  • obsazení
  • potenciál
  • pár podařených momentů
  • katastrofálně nevyužitý potenciál
40 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Jenny17

Jenny17

Tak je to jasné asi nic moc .o)
před 6 roky
Další články k tématu