27. 2. 2018

Novinka pod lupou: Good Girls (NBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Good Girls
Žánr Drama / Komedie / Krimi
Stanice NBC
Premiéra 26. 2. 2018
Vysílání pondělí 22:00 hodin
Délka pilotu 44 minut
Předskokan The Voice
Konkurence The Good Doctor (ABC), Scorpion (CBS)
Tipovačka Všichni kromě optimistů věří ve zrušení. Lid se k tomuto názoru přidává se 65 % hlasů.

O čem to je?

Hlavními hrdinkami jsou tři obyčejné mámy z předměstí, které se den co den snaží uživit rodinu. Když poznají, že na chlapy není spoleh, rozhodnou se vzít osud do vlastních rukou, dupnout si a postavit se na vlastní nohy. Naplánují si, že vykradou místní supermarket. Jenže manažer se během této akce na jednu z nich zadívá a pozná ji. Z promyšlené akce se rázem stane panika, protože tyto tři nejlepší kamarádky si hodně rychle uvědomí, že život po krádeži nebude zdaleka tak bezproblémový, jak si naplánovaly.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

To byla jízda! Nejsem zrovna feministka, mám v seriálech ráda chlapy, chlapy v hlavních rolích, mužské tvůrce… V podstatě je mi to jedno, kdo tam hraje, hlavně když to funguje a příběh je zábava. Jednou za čas ale neuškodí mít seriál o hrdinkách a o tom, že si dokážou poradit i s těžkými životními situacemi bez toho, aniž by musely volat někoho na pomoc.

Seriál je parádní od začátku do konce. Hlavní trojice je zábavná, holky mezi sebou mají výbornou chemii. Seriál výborně balancuje na hraně dramedy, zakomponovává do pilotu jak vážné nebo dojemné, tak i zábavné prvky a nechybí ani super hlášky. Na konci dokonce mírně táhne i k thrilleru, a to především zásluhou výborného herectví Christiny Hendricks, které role padne jako ulitá a herečka ukazuje, co v ní je. Ovšem i další dvě dámy nemají chybu, každá je jiná, dohromady ale tvoří celek, se kterým není radno si zahrávat.

V podstatě bych na celé epizodě našla jen jednu chybu. Docela mě zamrzelo, že tvůrkyně do příběhu zamotala gang. Kdyby nechala holky s penězi na pokoji a jako hlavního záporáka zvolila manažera obchodu, vyhovovalo by mi to víc. Na druhou stranu pokud nutnost vrátit všechny peníze zařídí další podobnou jízdu s jinou krádeží, tak jsem ochotná tohle odpustit a těším se, co dalšího si na diváky seriál připraví.

Good Girls je vhodným seriálem k maratonu. Má serializovaný příběh a pilot skončil tak, že máte chuť hned pokračovat ve sledování.
  • drsné holky
  • jejich představitelky
  • vzájemná chemie
  • drama, komedie, thriller a spousta hlášek
  • gang
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
lizzy

lizzy

Tak na tenhle seriál jsem se těšila už od té doby, co ho oznámili, protože strašně zbožňuju Mae Whitman a...
před 6 roky
Destinytte

Destinytte

Já jsem překvapená. Několikrát jsem pilot zapla, ale po chvilce vypla, protože se mi vždycky víc chtělo...
před 6 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Mně se ten gang nakonec přeci jen líbil. Zpočátku jsem to viděla stejně, ale teda vidět tam dýl chlapa,...
před 5 roky
Další články k tématu