23. 10. 2017

Novinka pod lupou: SEAL Team (CBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název SEAL Team
Žánr Drama / Akční
Stanice CBS
Premiéra 27. 9. 2017
Vysílání středa ve 21:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan Survivor
Konkurence Modern Family + American Housewife (ABC), Dynasty (The CW), Star (Fox), Law & Order: Special Victims Unit (NBC)
Tipovačka Všechny týmy mimo Pesimisty věří v prodloužení. Lid se k tomuto rozhodnutí také přiklání, a to s 66% převahou.

O čem to je?

Selhání není možnost. Minimálně ne pro elitní tým námořních SEALů, který je jeden z nejlepších na celém světě. Tito odvážní a nadaní bojovníci se vrhají do vysoce riskantních misí, ve kterých stojí proti téměř nepřekonatelným překážkám. Když se pak vrátí úspěšně domů, musí čelit stresu zase z jiné strany. Musí neustále držet tajemství, odjet od rodiny bez předchozího varování a s vědomím, že další úkol pro ně může být poslední. Ale jejich nezvratný slib a silný patriotismus jim dodávají síly, aby ve své práci vydrželi.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak já vám nevím. Většina asi bude chválit spíše Seal Team, ale pro mě vítězí The Brave. Ne že by to bylo špatné, ale pilot pro mě postrádal takový ten extra zábavný prvek. Je to solidní akčňák, to uznávám. Pokud jste příznivci tohoto žánru, určitě nebudete odcházet zklamaní. Ale nevidím tady nic, kvůli čemu bych byla natěšená na další díl. Je to takový ten typ seriálu, který budete sledovat, pokud náhodou zrovna poběží v televizi, když ji máte zapnutou, ale vyloženě kvůli tomu, že to běží, přístroj zapínat nebudete.

Největším lákadlem je asi herecké obsazení. David je tutovka, tam není o čem. Ale potěšila i Jessica Paré z Mad Menů, skoro bych ji ani nepoznala, kdybych si nevzpomněla na bleskovku s tímto castingem. No a pak je tu Dylan z Bates Motel, kterého mám v poměrně čerstvé paměti, takže za mě velké plus za obsazení, rozhodně je na koho koukat.

Samotný příběh už je ale slabší. Hrdinové se podle mého až moc málo soustředí na misi a moc se nechávaní ovlivnit svými city. Když bych hodně přeháněla, skoro to připomíná soap operu, kde taky ty emoce cálají z každého záběru. Hned první scéna u psycholožky dává jasně najevo, že hrdina (nebo hrdinové) mají emoční problémy, PTSD a kdo ví co ještě. To se pak projeví i při samotné misi, kterou ohrožují citové výlevy. To je asi ten hlavní rozdíl mezi tímto seriálem a The Brave, kde se nic podobného neděje, což se mi na něm právě líbí. Téma pilotu bylo víceméně stejné, ale každý seriál ho zpracoval jinak. Je v podstatě na vás, co upřednostňujete. Ale rozhodně je fajn, že to takhle můžu porovnat (u názoru k The Brave srovnání ale není, protože v té době jsem Seal Team ještě neviděla).

No a pak je tu naprosto otravná a zbytečná část děje, kdy se hrdinové vrací domů. Já chápu, že to tak je, všichni mají své rodiny a milované, kteří trnou hrůzou, kdykoliv jsou jejich blízcí na misi. Ale když sledovat, jak je dcera smutná, že tam místo táty je zase jednou pouze neobsazená židle, to je taková nuda!

Budu koukat dál? Uvidíme, kolik řad to dostane, beztak to poběží 10 let jako Bones.
  • akce
  • herecké obsazení
  • výlevy emocí
  • rodinné problémy
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Přiznám se, do dneška jsem nedokoukala Sběratele kostí. Někde jsem se zasekávala často, ale od mého záseku někdy v průběhu jedenácté řady jsem se ještě nedokázala „odseknout“. A proto je tu opět David Boreanaz, abych si zase jednou připomněla, že už bych se měla vážně přemluvit a i přes tu zdlouhavost to dokoukat.

Ovšem mé výčitky svědomí, že jsem se toho ještě nezbavila, nejsou to jediné, co mě nad Bones donutilo přemýšlet. Zdá se mi to, nebo Boreanaz hraje pořád úplně stejně? Stanice se sice změnila, ale postava je skoro úplně stejná (kdyby se to jmenovalo „Bones: Spin-off aneb Jak byl Booth ve válce“, podle mě bych si za celou dobu sledování pilotu nevšimla, že tady něco nehraje) a i herecky je to prostě bez rozdílu. Je to scénářem nebo prostě umí hrát jen tuhle jednu polohu?

Jenže i přes tenhle očividný nedostatek je jeho postava tou jedinou, která se alespoň nějak projevuje. Zbytek je jen nevýrazná šeď, která se plně obětovala tomu, aby seriál mohl naplno hlásat patriotství. Protože jakmile se byť i jen myšlenkou přiblížíme k válce, je nutno se tomu aspoň pět minut věnovat. Vzhledem k žánru vynásobme čas deseti.

Jenže co k seriálu říct jinak? Protože kromě toho, že by k tomu mohla celou dobu hrát hymna, nemá Seal Team nic. Protože je to o politice a hrdinných vojácích, Američané jsou jistě nadšení, ale my si přiznejme jistou věc – je to sledovatelné, ale vlastně o ničem.
  • je to sledovatelné a docela to utíká
  • je to Booth? není to Booth?
  • je to vlastně o ničem
40 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

A je čas na druhý letošní vojenský seriál. Už v traileru na mě působil Seal Team o dost líp než jeho konkurence (Brave a Valor), ale že by to byl seriál, který bych si nedočkavě pouštěl, to zrovna ne.

Obsazeno je to bez debat slušně a Boreanaz je dobrý tahoun. Navíc kolem sebe má zajímavou partu, která je představena mnohem líp než v Brave a které si můžete během chvilky oblíbit + potěšila minirolička pro Michaela Rookera. Je vcelku jasné, kam se (dříve nebo později) bude vyvíjet dvojice Boreanaz/Paré, ale to mi nějak nevadí.

Jinak mě unavuje to, že záporáci jsou vždy a pouze na Blízkém východě. Připomíná mi to doby osmdesátek, kdy záporák mohl být jedině Rusák. Chápu, že tam je největší hrozba, ale mít tam vždycky nějakého Abu Al-teroristu mě prostě nebaví.

Akce vypadá docela slušně, atmosféru to taky nemá špatnou, takže pokud si chcete vybrat jeden z letošních vojenských seriálů, tak Seal Team doporučím s klidným svědomím. Ač sám pokračovat ve sledování nehodlám, protože válečné seriály mě moc neberou.
  • Vypadá to líp než Brave
  • Boreanaz je dobrý tahoun
  • zase Blízký východ
  • moc mě nezajímá, co bude dál
70 %
Mé hodnocení
Pajky

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
luckily

luckily

Pustila jsem si pilot kvůli Davidovi, protože toho já jako herce můžu. Ale musím říct, že pilot jsem...
před 6 roky
Tina333

Tina333

Tak na tento seriál som sa veľmi tešila, ale pre mňa zatiaľ tak trochu sklamanie. Pozerať sa to dá, len je...
před 6 roky
Beatrix

Beatrix

Po prvním díle jsem dost zklamaná. Ani nevím, jestli chci ještě vidět další. Tak hrozně klišovitě až trapně...
před 6 roky
Další články k tématu