18. 6. 2018

Novinka pod lupou: American Woman

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název American Woman
Žánr Retro / Drama / Komedie
Stanice Paramount Network
Premiéra 7. 6. 2018
Vysílání čtvrtek, 22:00
Délka pilotu 23 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Na Bonnie Nolan čeká nový a těžký život poté, co hrdinka odhalí, že její manžel má aféru. Jsou 70. léta a v Americe se zvedá druhá vlna feminismu. Tato nekonvenční matka se rozhodne opustit své manželství a vychovávat dcery sama bez cizí pomoci. Je to výzva, ale s pomocí svých nejlepších kamarádek Kathleen a Diany si tyto ženy vytvoří svou vlastní nezávislost v rychle se měnícím světě, který je plně podporuje.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Přísahám, že ta Alicia Silverstone snad vůbec nestárne. Pořád vypadá jako ta mladá naivní Cher z Clueless, kde jsem si ji poprvé tak zamilovala. Tato role je pro ni ale o poznání dospělejší. Celkově zde najdeme poměrně známé obsazení, ani Mena Suvari se nenechává zahanbit. Ono ale ani tak nejde o tváře, jako spíše o to, jak se jim podaří herecké výkony a jestli herci zvládnou předvést své postavy v tom správném světle, aby si k nim diváci dokázali vytvořit vztah.

U American Woman se to daří skvěle. Seriál dokáže chytnout za srdce, i když se odehrává v době, kterou většina z nás nikdy ne poznala. I přes retro zasazení však zobrazuje témata, která jsou v aktuální metoo společnosti aktuálnější než kdy dřív. Hrdinka, která si nenechá od nevěrného manžela sypat popel na hlavu a rozhodne se postavit na vlastní nohy, to mohlo platit tehdy i teď. Nevím, jestli je to schválně zvolený seriál, nebo se na něm začalo pracovat ještě dřív než metoo vypuklo, každopádně načasování je luxusní.

Ale zpět k samotnému seriálu. Pilot utekl jako voda, pilot si mě dokázal vtáhnout do sebe a nepustil mě od začátku do konce. I když jsem si u žánru načetla komedii, přišlo mi to spíše jako drama. K zasmání tu toho tolik není, ale to nevadí. Naopak se mi líbí, že i přes vážnější notu si seriál udržuje krátkou stopáž, takže nemá šanci začít nudit nebo se nějak zbytečně natahovat. Chemie mezi hlavními hrdinkami je výborná, rozhodně bych jim věřila, že jsou nejlepší kamarádky. Každá je navíc úplně jiná a každá má svoje problémy, takže je pouze na vás, koho si oblíbíte nebo s kým se nejvíc ztotožníte. Všechny mají dost co nabídnout.

To vše jako třešnička na dortu doplňuje krásná retro móda 70. let, která těm holkám všech velikostí a tvarů neskutečně sekne. Slunné prostředí Los Angeles je jako stvořené pro velké klobouky a rozevláté šaty, navíc alespoň první díl se odehrával v luxusním domě s ještě luxusnějšími večírky. I když nejde o žádnou soapku, tohle prostředí se sem i tak dokonale hodí a doufám, že seriálu zůstane.
  • hlavní hrdinky
  • retro móda a prostředí
  • nadčasové téma
  • krátká stopáž
  • z těch ženských se vám může po chvíli začít točit hlava
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
pataaaaaa159

pataaaaaa159

Pokud ti je opravdu 25 tak nemůžeš mít tak špatnou angličtinu, abys tomu s anglickýma titulkama...
před 5 roky
TheDanielss

TheDanielss

Jo, vždyť já to sleduju. Angličtinu mám v pohodě, jen titulky jsou prostě titulky, nemusím třeba...
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Prvotní nadšení trošku opadlo, celkově hodnotím jako lehký nadprůměr. Našly se tady silné...
před 3 roky
Další články k tématu