25. 1. 2018

Novinka pod lupou: Girlfriends (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Girlfriends
Žánr Drama
Stanice ITV
Premiéra 3. 1. 2018
Vysílání středa 21:00
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Moderní příběh o Lindě, Sue a Gail, které bojují se svými povinnostmi přicházejícími z toho, že jsou moderními ženami jistého věku. Po dramatické a náhlé smrti Lindiného manžela Mickyho se přítelkyně z dětství opět sejdou dohromady. Každá musí čelit vlastním problémům; od blížícího se rozvodu s manželem, kterého stále miluje, až po ztrátu zaměstnání kvůli věkové diskriminaci. Kromě toho navíc mají na krku také svá vnoučata a jejich stárnoucí matky.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Sex ve městě po 30 letech? Docela to tak vypadá, i postavy jsou typově docela podobné hrdinkám slavného HBO seriálu. V dnešním světě se samozřejmě jako první řeší (a seriál je kvůli tomu samozřejmě velmi vychvalován), že tady zase jednou nemáme jako postavy bohaté a mladé bílé muže, ale naopak prostor dostávají ženské hlavní hrdinky, a navíc plusové body za to, že jsou ve zralých letech. Svět se může zbláznit, rovnoprávnost vládne, to je jasné. Otázkou ale je, kdo z nás, řekněme průměrných seriálových diváků, má zájem sledovat tři šedesátnice, které navíc kontrastně dělají přesně to, proti čemu aktivisté bojují.

Nejsou se sebou smířené, snaží se bojovat proti stárnutí, snaží se navodit pocit, že jsou mladé a krásné, před ostatními skrývají své pravé já. OK, možná mluvím hlavně o jedné ze tří hrdinek, která je Samantha jako vystřižená. Sexy šatičky, kloboučky, nehtíky, půl dne tráví v salónu místo toho, aby pracovala, a pak se diví, že jí chtějí vyšoupnout z firmy a nahradit někým, kdo tu práci SKUTEČNĚ bude dělat. Protože kdykoliv dostane povýšení hezká holka, musí to být zákonitě proto, že na to jde přes postel, že. Alespoň to je tedy smýšlení této hrdinky.

Druhé dvě ženy jsou už trošku normálnější a v podstatě bych i chápala, že taky mají právo objevit se v hlavních rolích, nejen jako nějaké příležitostné babičky na scéně. Jak ale říkám, nejsem si jistá, kolik dokážou získat publika. Bez záměru škatulkovat bych řekla, že důchodci spíše dají přednost nenáročným soutěžním pořadům a soap operám typu Ordinace, mladším lidem zase postavy nic moc neřeknou, proto nebudou mít extra motivaci nebo chuť sledovat a vyhledají si spíše něco, co je jim osobně bližší. Třeba seriál o bílém bohatém mladém playboyi, co já vím.

Seriál to není zlý, prostě plyne. Nenašla jsem v něm za sebe nic, kvůli čemu bych ho chtěla sledovat dál.
  • je hezké, že prostor dostávají i starší herečky
  • mnoho diváků to asi neosloví
  • minimálně jedna se chová přesně tak, jak je to ve společnosti odsuzováno
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
lenochod6

lenochod6

Trochu mě to láká tou netradičností, ale jestli hlavní postava se bude chovat tak, jak ragelly popisuje, že...
před 62 týdny
ragelly

ragelly

Ty jo, tento pilot si teda už vůbec nepamatuju 😅
před 62 týdny
Další články k tématu