3. 3. 2018

Novinka pod lupou: Caught (CBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Caught
Žánr: Drama / Krimi / Retro
Stanice: CBC
Premiéra: 26. 2. 2018
Vysílání: pondělí ve 21:00
Délka pilotu: 43 minut
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Allan Hawco, Lisa Moore (knižní předloha)
Herci: Allan Hawco, Eric Johnson, Enuka Okuma, Paul Gross, Tori Anderson

Ve zkratce

Píše se rok 1978 a David Slaney byl po nepovedeném kšeftu s drogami zatčen. Naplánuje útěk z vězení v New Brunswicku, aby se mohl zúčastnit ještě jedné práce se svým bývalým parťákem. Na záda mu však dýchá strážník Patterson. Jedná se o Slaneyho poslední šanci dostat se na svobodu, jenže zjistí, že nic není takové, jak se zdá, a nikomu nelze důvěřovat.

Seriál byl inspirován stejnojmennou knihou od spisovatelky Lisy Moore.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Na Caught jsem se těšila zejména kvůli obsazení, které se skládá z herců, které znám prakticky všechny z jiných projektů. Některým z nich role v Caught sedly více, jiní mě moc nepřesvědčili a někteří zatím nedostali tolik prostoru.

Bohužel však musím říct, že místy na mě postavy (a možná vlastně i pilot) působily tak nějak amatérsky, až na hranici parodie na 70. léta. Pro mě osobně to celkově do sebe nezapadlo a asi mi bude trvat o něco déle, než si zvyknu. Navíc postavy nedostaly prostor, abychom je poznali hlouběji, tak jejich zápletky zatím tolik neprožívám a do děje jsem se moc nevžila.

Na druhou stranu se jedná o seriál inspirovaný knižní předlohou, který je, jak jsem zmínila, zasazen do 70. let minulého století. Tím trošku vybočuje z řad seriálů, které se ve většině případech odehrávají v současnosti.

Co se příběhu týče, zatím se toho moc nestalo, vše bylo řečeno v rámci popisu děje. Musím ale říct, že se jim povedl konec, který diváka navnadí na další epizodu. Celkově to byl pro mě ale průměr, který nenaplnil má očekávání.
  • dobový seriál
  • známé obsazení
  • konec
  • místy amatérské
  • zatím moc nezaujal
50 %
Mé hodnocení
gabik.029

Retro zasazení se sem dokonale hodí. Jaok u většiny dalších novinek, ani tady jsem netušila, do čeho předem jdu, takže mě docela překvapilo, o čem seriál vlastně je. Nicméně to překvapení bylo rozhodně pozitivní. Už jsem v minulých názorech několikrát psala, že se mi kanadské seriály začínají líbit čím dál víc, a Caught není výjimkou.

Jeden by možná řekl, že těch kriminálek nebo i retro kriminálek je v dnešní době tolik, že žádná nová nemá šanci na úspěch. Caught ale dokáže zaujmout. V mých očích mu hraje do karet v podstatě všechno. Co se týče příběhu, nejsem si jistá, co mě na tom vlastně tolik zaujalo, protože v tomto seriál nepřináší nic nového. Ale asi je to kombinace všech složek od herců přes hudbu, kostýmy až po samotný děj, co dohromady tvoří zábavnou podívanou. Nemusí tam být ani moc krve, aby na vás ta brutální nebezpečná atmosféra z obrazovky sršela.

Bezkonkurenčně nejlepší je ale pro mě herecké obsazení. Představitele hlavního hrdiny jsem nikdy neviděla, ale okamžitě mě zaujal. u jeho starého kamaráda jsem musela chvíli přemýšlet, ale jakmile jsme se přenesli z flashbacku do „současnosti“ a on změnil sestřih, hned jsem v něm poznala toho sexy fotbalistu, který randil s Lanou v první řadě Smallville. Oba dva zde odvedli mimořádný herecký výkon, každou scénu, ve které se objevili, si bezkonkurenčně ukradli pro sebe. Nemůžu se dočkat toho, až se konečně setkají a vypukne ohňostroj testosteronu.

Závěr epizody přinesl cliffhanger a dokonale mě nalákal na další sledování. Sice mě ta spojenectví v seriálu úplně nepřekvapila, protože mě to napadlo už tak v půlce epizody, ale i tak šlo o zajímavé vyústění celé situace. Těším se na další epizody.
  • retro zasazení
  • forma minisérie
  • herci
  • cliffhanger
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát šanci seriálu Caught? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu