22. 3. 2018

Novinka pod lupou: Harrow (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Harrow
Žánr: Drama / Krimi / Lékařský
Stanice: ABC (australská)
Premiéra: 9. 3. 2018
Vysílání: pátek ve 20:30
Délka pilotu: 52 minut
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Leigh McGrath, Stephen M. Irwin
Herci: Ioan Gruffudd, Robyn Malcolm, Ella Newton, Darren Gilshenan, Mirrah Foulkes, Anna Lise Phillips, Remy Hii

Ve zkratce

Dr. Daniel Harrow pracuje jako forenzní patolog. Jeho způsoby se mohou zdát jako neortodoxní, ale stále je brilantní v tom, co dělá. Jeho lhostejnost k nadřízeným a žádný respekt k mrtvým mu pomáhá vyřešit i ty nejbizarnější případy vražd. Mezitím se snaží uchránit svoji rodinu, kariéru i sebe před temným tajemstvím z minulosti.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Zrušení Ringera a Forever mi stále leží v žaludku, tak jsem měla radost, když jsem se dozvěděla, že Ioan Gruffudd získal hlavní roli v dalším seriálu. A jako bonus se jedná o podobnou roli jako ve Forever, až na tu nesmrtelnost. Proto je pro mě obsazení velkým kladem, a i když se pilot Harrow dvěma zmíněným seriálům nevyrovnal, tak se pořád jedná o detektivní seriál, na které se ráda podívám, i kdyby mi měl běžet jako kulisa.

Celkově se nejedná o žádný originální nápad, jde o naprosto průměrnou kriminálku, která má v sobě přesně to, co byste čekali. Zatím tedy chybí romantika, ale mám tušení, že i ta už se začíná rýsovat. Hlavním vztahem je momentálně Harrow a jeho dcera, která pro něj byla vždy až na druhém místě, jelikož dává celý život přednost práci. Dcera utekla z domova, našla si cestu k drogám atd. Prostě nic nového. Přijde mi, že hlavního hrdinu chtěli touto zápletkou polidštit a ukázat, že má i život a problémy mimo práci.

Co ale musím jednoznačně vyzdvihnout je cliffhanger na konci. Je fakt, že jsem nad tím až tak nepřemýšlela, protože se během celého dílu řešilo úplně něco jiného, takže jsem na konci byla skutečně překvapená a jsem zvědavá, až nám prozradí více informací. Jen bych byla asi radši, kdyby byly následující díly kratší, přeci jen je těch 10 minut navíc znát a už se to trošku táhne.
  • Ioan Gruffudd
  • cliffhanger na konci
  • žádné originální téma
  • delší stopáž
gabik.029

Celou dobu to vypadalo jako každý další běžný seriál z krimi / lékařského prostředí. Závěrečná scéna tohoto pilotu však ukázala, že Harrow se rozhodně do této škatulky nebude moci zařadit. Nebudu vám spoilerovat, o co jde, to by byla škoda. Doufám, že to není ani v obsahu nebo traileru, protože přijít o tohle překvapení bych nechtěla a jsem ráda, že jsem se ho dočkala během sledování, protože to jsem vážně nečekala.

Epizodní kriminálky mi nevadí, naopak se u nich dost dobře bavím. Harrow mi tak trošku připomíná Body of Proof, kde byla taky taková akční patoložka, případně Rizzoli a Isles, ale u nich jsem viděla zatím jen pilot, takže nemůžu úplně posoudit. Každopádně na seriál se kouká dobře. Obsazení není zlé, i když se vše točí jen kolem hlavního hrdiny a ostatní tam jsou vyloženě jen do počtu. Upřímně, spolupracovníci jsou fajn, ale to rodinné drama s bouřlivou dcerou bych si dokázala odpustit. Přece jen je to pořád to samé dokola a už to není vůbec ničím zajímavé, naopak ubírá času a pozornosti případům, které mě baví mnohem více. Ale jak se říká, nikdo a nic není dokonalé a i přes to seriál za zhlédnutí stojí.

Ioan Gruffudd v hlavní roli je sázka na jistotu. Herec mě baví už od dob, kdy jsem se ještě dívala na filmy a viděla jsem jeho Fantastickou čtyřku. V seriálech si ho pamatuju z Ringer a viděla jsem piloty Forever a Liar, takže jeho jméno už je mi hodně známé. Jeho postava je charismatická a sympatická, líbí se mi především jeho vztah k zatrpklému kolegovi a mladému pracovníkovi. Je to ten typ hrdiny, na kterého se budete týden co týden těšit, protože máte jistotu, že vás svým chováním ani hláškami nezklame.

Když sečtu vše dohromady, Harrow je příjemná kriminálka s nečekaným twistem, která potěší všechny milovníky žánru.
  • hlavní hrdina a jeho představitel
  • twist na konci
  • zajímavý případ
  • rodinné problémy
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát šanci seriálu Harrow? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Corisan

Corisan

první díl byl fajn. rozhodně plánuju koukat dál ze dvou důvodů: Ioan Gruffudd (ještě pořád nejsem ok...
před 6 roky
Nira

Nira

Já se nenápadně přiznám, že pokud by to hrál někdo jiný, než Ioan Gruffudd, tak bych sledování asi více...
před 6 roky
verunkawrath

verunkawrath

Už mám ve watchlistu,jenom díky Ioanovi,zatím jsem neviděla,ale těším se :)
před 6 roky
Další články k tématu