10. 5. 2022

Novinka pod lupou: Who Do You Believe? (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Who Do You Believe?
Žánr krimi
Stanice ABC
Premiéra 3. 5. 2022
Vysílání úterý
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Inovativní seriál nabízí simultánní vyprávění, které diváky provede napínavými kriminálními případy z dvou perspektiv. V každé epizodě se diváci ocitnou v kůži dvou kontrastních vypravěčů a vyslechnou si vyprávění přímo od obětí a zločinců s dosud nezveřejněnými detaily. Poté si divák zahraje na detektiva, aby odvodil a poskládal dohromady různé verze pravdy. Každý příběh má dvě strany – a nedá se říct, jak daleko je která z nich od pravdy. V rámci tohoto jedinečného formátu vyprávění každá epizoda vrcholí odhalením klíčových detailů z rozsouzených případů, které vás nechávají na pochybách: „Komu uvěříte?“Trailer

Trailer

A jaký je náš ortel?

Zajímavý styl dokumentu, který souběžně vypráví příběh z obou stran a je jen na divákovi, na kterou stranu se přikloní a komu bude věřit.

Celé to bylo docela zábavné, ale nakonec mě zkalamalo, že to vlastně nijak neskončilo. Ono je totiž ve výsledku úplně jedno, komu věříte, protože se nedozvíme, kdo je doopravdy na vině. Takže od začátku můžete být přesvědčení o jedné straně a za celou dobu sledování se nestane nic, co by vás přesvědčilo o opaku. Žádné důkazy, pouze smršť informací, u kterých se nedočkáme žádného potvrzení nebo vyvrácení.

Je to škoda, protože u spousty toho, co tam padlo, by se dalo dohledat, jestli šlo o pravdu, nebo výmysl. Takže by z toho šlo docela odvodit, kdo mluví pravdu a kdo lže. Takhle to žádný konec nemá a přijde mi, že jsem celých 45 minut sledovala úplně zbytečně. Ale pokud se na to někdo taky podívá, tak za mě, i když jsou mi oba hodně nesympatičtí, bych se přiklonila asi k nevině chlapa.

  • zajímavý koncept
  • neřekne se zde nic, co vám teorii potvrdí nebo vyvrátí
  • přijde mi, že jsem těch 45 minut ztratila úplně kvůli ničemu
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu