23. 2. 2022

Novinka pod lupou: Cielo Grande (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Cielo Grande (Letní tajemství)
Žánr drama, hudební, dětský
Stanice Netflix (Argentina)
Premiéra 16. 2. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 34 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

V odlehlém resortu v Argentině se po letech koná další závod ve wakeboardingu. Zúčastní se i Steffi z Mexika, která chce za každou cenu odhalit velké rodinné tajemství.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tento seriál vypadá dosti zajímavě a pilot se i tak jeví. Je tu náznak tajemství, které se Steffi pokusí odhalit, protože se to týká její rodiny. V pilotu se spíše seznamujeme s prostředím i postavami, takže úplně nám nic neřekne, ale náznak, jak Steffi bude hledat pravdu a bude se snažit odhalit tajemství je. Už to naznačuje dopis, který dostala a n konci pilotu se ukrývá, když zjišťuje informace z hotelového počítače.

Je to podle mě hezky udělané, kde se prolíná nejen sport, hlavně wakeboarding, který je dosti zajímavý, ale i zpěv. Uvidíme jestli bude i nějaké drama, ale i romantika se tu rýsuje. Pilot někoho zaujme někoho ne, ale díky krátké stopáži i jedenácti dílům, je tento seriál podle dobrý na maraton.

Ale rozhodně bych neřekla, že jde o seriál pro všechny věkové kategorie. Nemá dabing, takže jsou k tomu titulky, takže děcka co se teprve učí číst nebo umí, ale ne dokonale by je toto nejspíš nebavilo. A kdo není zvyklý na španělštinu, tak mu to může přijít i zvláštní či otravné. Já v seriálu pokračovat budu.

  • prostředí
  • postavy
  • hudba
  • krátká stopáž, ideální na maraton
  • jazyk
  • Určitě ne pro všechny věkové kategorie (děti)
70 %
Mé hodnocení
Janey T

Hned na úvod musím zmínit, že tenhle seriál neskutečně připomíná nedávnou brazilskou novinku Summer Heat (česky Letní sezóna), už jen ten název Secrets of Summer (česky Letní tajemství) evokuje podobný námět. V rámci teen letních seriálů mě však tenhle argentinský kousek bavil mnohonásobně víc, a i když je znát, že je zaměřený na ještě mladší publikum než Summer Heat, vůbec mi to nevadilo.

Zajímavé mi tady přišlo prostředí, kdy se nejedná o typické letní plážové přímořské letovisko, bylo to víc exotické a o to zajímavější. Téma sportu taky fajn, wakeboarding nevídám v seriálech každý den. Celkově to mělo mnohem příjemnější vibes a odcházím od toho se spokojeným pocitem.

Myslím, že to obsahuje všechno, co by takovýhle seriál obsahovat měl – přátelství, romantiku, sympatické postavy, uvolněnou atmosféru, aspoň jednoho prudícího dospěláka a nějakou tu zápletku ověnčenou záhadou. A taky se tam zpívá! Být mi 14, jsem u vytržení. Mladším a milovníkům seriálů, za které by se nestyděl ani Disney Channel, vřele doporučuju. Ostatní upozorňuju, že to je fakt kýč pro puberťáky, a jejich očima také hodnotím.

  • prostředí exotické Argentiny
  • kompletní teen balíček
  • připomnělo mi to kdysi kvalitní Disney Channel seriály
  • kýč jako prase, nečekejte originalitu
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Počkat, nebyl tady tento seriál nedávno v bledě modrém? A taky na Netflixu? Přijde mi, že jsem názor na teen drama zasazené do letního resortu psala před pár týdny.

Tady platí to stejné, jen možná bych tady hodnotila o stupínek hůř. Postavy se snaží mít neustále úsměv od ucha k uchu, což chápu, protože seriál primárně cílí na dvanáctileté diváky. Snaží se být takový argentinský High School Musical, ale tato éra je už dávno za námi.

Tady zatím nevíme, o co vlastně jde, vypadá to na pohodovou skupinku přátel, ale i nějaké rodinné drama a soutěžní rivalita. Nějak moc nemám chuť sledovat, kam se příběh bude vyvíjet dál, za mě to bylo průměrné ve všech ohledech.

  • pohodová atmosféra a spousta úsměvů
  • ideální odpočinkový seriál pro mladé
  • nenavnadí na další sledování
  • co to bylo za bahno místo vody?
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu